Son Konular

Henuz ne demek cumle icinde kullanimi?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Henüz ne demek cümle içinde kullanımı?

Henüz kelimesinin TDK sözlüğündeki ilk anlamı zarf olarak az önce, daha şimdi, yeni olarak verilmiştir. İlk anlama örnek cümle olarak Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun Memleketten henüz dönmüş, avlunun duvar dibinden yine mutfağa doğru yürüyordum verilmiştir.

Henüz Türkçe mi?

Henüz kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Henüz, Farsça dilinden Türkçe'mize geçmiştir. – Memleketten henüz dönmüş, avlunun duvar dibinden yine mutfağa doğru yürüyordum. – Henüz, yüreğimin bir yanı da söylenememiş, dışa atılamamış acılıklarla dolu.

Dinmek in anlamı nedir?

Dinmek in anlamı nedir?
geçişsiz f. (Eski Türk. tın-mak) Sona ermek, kesilmek, durmak, devam etmemek: Yağmur dindi, hafif bir serinlik var, şuradan açık bir tramvaya bineriz (Hâlit Z. Uşaklıgil).

Erken kelimesinin kökü nedir?

Erken kelimesinin kökü nedir?
Eski Türkçe ér- fiilinden türetilmiştir.

Yılan kelimesi Türkçe mi?

Eski Türkçe yılan sözcüğünden evrilmiştir.

Pırlanta Türkçe mi?

Pırlanta kelimesi Türkçe'de "1. parıldayan, 2. bir elmas kesimi" anlamına gelir. İtalyanca brillante "1. parıldayan, 2. bir elmas kesimi" sözcüğünden alıntıdır. İtalyanca sözcük İtalyanca brillare "parlamak, parıldamak" fiilinden türetilmiştir.

Daim olmak ne demek?

Daim olmak ne demek?
daim olmak ne demek? Süredurmak, sürüp gitmek, devam etmek.

Neme lazım ne demek?

Neme lazım ne demek?
a. 1. "Bu işle ilgilenmem, buna karışmam" anlamlarında kullanılan bir söz, neme gerek: "Sen gel benim canımı al, sonra da cennete ilet / Sen onu cinlere vadet, cansız neme lazım cennet?" -B. R. Eyuboğlu. 2. zf.

Henuz ne demek?

Henüz kelimesi Türkçe'de "şimdi, hālā" anlamına gelir. Farsça hanōz هنوز z "şimdi, hālā" sözcüğünden alıntıdır.

Cümlem ne anlama gelir?

Cümle veya tümce, çoğunlukla özne, tümleç ve yüklemden meydana gelen; bir ifade, soru, ünlem veya emiri dile getiren; kendi başına anlamlı kelimeler dizisidir.

Henüz nasıl yazılır TDK?

Henüz nasıl yazılır TDK?

TDK mücadele ne demek?

TDK mücadele ne demek?
Dilimize Arapçadan geçmiş olan mücadele kelimesi, emek vermek, uğraşmak ve çok çalışmak anlamlarına gelir. Mücadele Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir? Örnek Cümleler: 1- Bu mücadeleci ruhu kaybetmediğin sürece aşamayacağın engel yok.

Cümle kelimesinin kökü nedir?

Arapça cml kökünden gelen cumlat جملة "1. bir şeyin tümü, bütün, bütünlük, tamlık, 2. gramerde önerme" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça camula جمل "tam ve bütün idi" fiilinin ismi merresidir. cemal maddesine bakınız.

Kategori nasıl yazılır TDK?

Kökeni Fransız olan kategori kelimesi bu yazılışı ile beraber Türkçede yerleşik biçimde değerlendirilir. Her ne kadar farklı anlamlar üzerinden ele alınsa bile, belli bir anlamı doğrultusunda Türkçede halk arasında çok fazla kullanılır.

Ilkyardım nasıl yazılır?

Ilkyardım nasıl yazılır?
İlk ve yardım kelimelerinden oluşan ilkyardım sözcüğü birleşik isim değil tamlamadır. Dil bilgisi kurallarına göre tamlamalar, anlamca kaynaşmış kelimelerden oluşsa bile bitişik değil ayrı yazılır.

Henüz kelimesi, Türkçe'de zamanı ifade etmek için kullanılan bir zarftır. "Az önce, daha şimdi, yeni olarak" anlamlarına gelir. Örnek cümlede, Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun bir eserinden alınan örnekle, "Memleketten henüz dönmüş, avlunun duvar dibinden yine mutfağa doğru yürüyordum" ifadesinde "daha yeni" anlamında kullanılmıştır.

"Eski Türk. tın-mak" kökenine sahip olan "dinmek" fiili, sona ermek, kesilmek, durmak, devam etmemek anlamlarına gelir. Örnek cümlede, "Yağmur dindi, hafif bir serinlik var" ifadesinde yağmurun kesildiğini ve artık hafif bir serinlik olduğunu belirtmek için kullanılmıştır.

"Erken" kelimesinin kökeni Eski Türkçe "ér-" fiilinden türetilmiştir. Anlam olarak "zamana göre önce veya beklenenden önce olan" şeklinde kullanılan bu kelime, Türkçe'de sıkça karşılaşılan kelimelerden biridir.

Cümle kelimesi ise Arapça "cml" kökünden gelir. Arapça "جملة" sözcüğünden alınmıştır ve "bir şeyin tümü, bütün, bütünlük, tamlık, gramerde önerme" anlamlarına gelir. Bu nedenle cümle genellikle özne, tümleç ve yüklemden oluşan anlamlı bir kelimeler dizisini ifade eder.

Kategori kelimesi ise kökeni Fransızca olan bir kelime olup Türkçede yaygın kullanılan kelimeler arasındadır. Halk arasında farklı anlamlar üzerinden de olsa sıkça kullanılan bu kelime, genellikle belirli bir konu veya sınıflandırma anlamında kullanılır.

"İlkyardım" kelimesi, "ilk" ve "yardım" kelimelerinin birleşmesinden oluşan bir kelime tamlamasıdır. Dil bilgisi kurallarına göre, tamlamalar genellikle anlamca kaynaşmış olsalar bile bitişik değil ayrı yazılır. Dolayısıyla "ilkyardım" kelimesi de ayrı yazılmalıdır.

Sensor nedir arastirma?

On sartli ders ne demek?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.207
  4. Son üye

Geri
Üst Alt