Son Konular

Hazır Çilekli Jöle Nasıl Yapılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Hazır Çilekli Jöle Nasıl Yapılır? Hazır çilekli jöle nasıl yapılır? İşte size pratik bir tarif. İlk olarak çilekli jöle için gerekli malzemeleri hazırlayın. Ardından jöle tozunu sıcak suyla karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra şeker ve çilekleri ekleyin. Karışımı biraz daha kaynatıp ocaktan alın. Son olarak, jöle karışımını jöle kaplarına döküp soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Artık hazır çilekli jöleniz servise hazır! Afiyet olsun!
İçindekiler

Hazır çilekli jöle nasıl yapılır? İşte adım adım anlatımı:

Malzemeler nelerdir?

Gerekli malzemeler şunlardır:
– 1 paket hazır çilekli jöle tozu
– 2 su bardağı kaynar su
– 1 su bardağı soğuk su

Adım 1: Jöle tozunu hazırlayın

İlk olarak, jöle tozunu hazırlamak için paketin üzerindeki talimatlara göre hareket edin. Genellikle, jöle tozunu kaynar suyla karıştırmanız gerekecektir. Bu adımı takip ederek jöle tozunu tamamen eritin.

Adım 2: Soğuk suyu ekleyin

Jöle tozu tamamen eridikten sonra, 1 su bardağı soğuk suyu ekleyin. Bu, jölenin kıvamını ayarlamak ve soğumasını sağlamak için önemlidir. Soğuk suyu ekledikten sonra iyice karıştırın.

Adım 3: Jöleyi kalıba dökün

Şimdi, jöleyi kalıba dökmek için hazırsınız. Jöle kalıbınızı seçin ve karışımı içine dökün. Daha sonra jölenin oda sıcaklığına gelmesi için biraz bekleyin.

Adım 4: Jöleyi buzdolabında soğutun

Jöleyi buzdolabında soğutmanız gerekmektedir. Genellikle, jölenin tamamen donması ve kıvamını alması için 2-3 saat kadar beklemeniz gerekmektedir. Jöleniz tamamen soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Servis önerisi

Jöleyi servis etmeden önce üzerini çilek dilimleri veya taze meyvelerle süsleyebilirsiniz. Ayrıca, jöleyi dilerseniz dondurma veya krema ile birlikte servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Çilekli jöle yapmak için çilekleri blenderda püre haline getirin.
Jöle tozunu kaynar suya ekleyip karıştırın.
Jöle karışımına çilek püresini ekleyip iyice karıştırın.
Jöle karışımını kalıplara dökün ve buzdolabında dondurun.
Çilekli jöleler donduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Çilek püresini blenderda hazırlayın.
Jöle tozunu kaynar suya ekleyin ve karıştırın.
Jöle karışımına çilek püresini ekleyip iyice karıştırın.
Jöle karışımını kalıplara dökün ve donmasını bekleyin.
Donan çilekli jöleleri servis yapabilirsiniz.

S

İyyü Özel Mi?

S

Adenoid Hipertrofisi Ne Demek?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri