Modoratör
Efsanevi Üye
Hayatın kökü nedir?
Arapça ḥyy/ḥyw kökünden gelen ḥayāat حياة "1. canlı olma, yaşama, 2. yaşam" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça ḥayya حيّ "canlı idi, yaşar idi" fiilinin masdarıdır.
Hayat Türkçe kelime mi?
Hayat turkce kelime mi? Türkçe sözcük, Ad halinde (fizyoloji) canlı, sağ olma durumu anlamına gelir. Ad sözcük, Ad halinde (fizyoloji) hayat anlamına gelir. Ad dilinden alınan hayat kelimesi Arapça anlamındadır.
Uzun kelimesinin kökü nedir?
Uzun kelimesinin kökü nedir?
Eski Türkçe uz "uzak, uzun" sözcüğünden +In sonekiyle türetilmiştir. uza- maddesine bakınız.
Çiziktirmek sözcüğünün kökü nedir?
Bu sözcük Aramice/Süryanice #mly מלי "doldurma" kökünden türetilmiştir.
Görev kelimesinin kökü nedir?
Türkiye Türkçesinde iş gör- fiilinden +Av sonekiyle türetilmiştir. gör- maddesine bakınız.
Önemli kelimesinin kökü nedir?
Önemli kelimesinin kökü nedir?
Yeni Türkçe öne- "öncelik vermek, öne geçirmek" fiilinden +Im sonekiyle türetilmiştir. Yeni Türkçe fiil Türkçe ön sözcüğünden türetilmiştir. ön maddesine bakınız.
Dinde hayat ne demek?
Mutasavvıflara göre ilâhî tecellî ve nurlardan mahrum kalmış bir ruh veya kalp ölüdür. İnsan ancak bu tecellî ve nurlara mazhar olunca asıl hayata kavuşur. Tasavvuf düşüncesinde gerçek hayat bu anlamdaki gönül hayatıdır.
Hayati ne demek TDK?
Hayati isminin anlamı: 1. Hayatla ilgili. 2. Büyük önem taşıyan, önemli.
Adım sözcüğü türemiş mi?
Adım sözcüğü türemiş mi?
Eski Türkçe ātım sözcüğünden evrilmiştir. Eski Türkçe sözcük Eski Türkçe yazılı örneği bulunmayan *āt- "açmak, adım atmak" fiilinden +Im sonekiyle türetilmiş olabilir; ancak bu kesin değildir.
Uzun kelimesinin eş anlamı nedir?
UZUN KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI Uzun kelimesinin eş anlamlısı "mesafe" ve "ırak"dır. Bu kelimeleri cümle içerisinde "uzun" kelimesinin yerine koyduğumuzda cümlede herhangi bir anlatım bozukluğu meydana gelmemektedir.
Görev sözcüğü türemiş mi?
Görev Eski Türkçede ne demek?
Görev Eski Türkçede ne demek?
vazife / vazîfe / وظيفه Görev, yapılacak iş.