Modoratör
Efsanevi Üye
Havuç sistemi nedir?
türkçe'de ödül-ceza sistemi diye de bilinir. havuç konusuna açıklık getirmek gerekirse şöyle bir senaryo uydurabilirim: havuç sopaya bağlanır, sopa havuç seven bir organizmaya monte edilir. havuca ulaşmak isteyen deneğimiz finişe ulaşır. ulaşamazsa da havuç çıkarılır ve sopayla girişilir. bitti afiyetle yiyiniz.
Sopa politikası nedir?
Sopa politikası nedir?
İyi davranışı ödüllendirme, kötü davranışı da cezalandırma anlamına gelir. Deyim ilk kez The Economist dergisinin 11 Aralık 1948 baskısında kullanılmıştır. Deyim, aynı zamanda, bir eşeğin önüne havuç sarkıtarak yürümesini sağlamak anlamına da gelir.
Sopa mı havuç mu?
Sopa mı havuç mu?
Havuç ve sopa, İngilizce deyim. İyi davranışı ödüllendirme, kötü davranışı da cezalandırma anlamına gelir. Deyim ilk kez The Economist dergisinin 11 Aralık 1948 baskısında kullanılmıştır. Deyim, aynı zamanda, bir eşeğin önüne havuç sarkıtarak yürümesini sağlamak anlamına da gelir.
Sopa göstermek ne demek?
üstü kapalı sözlerle korkutmak, gözdağı vermek, tehdit etmek. sakin, yumuşak görünmekle birlikte karşısındakini gizliden gözüyle ve hareketleri ile korkutmak.
Aba altından sopa göstermek ne anlama gelir?
Aba altından sopa göstermek ne anlama gelir?
Aba altından değnek göstermek, aba altından sopa göstermek olarak da bilinmektedir. Bir insana yumuşak davranarak ama bir yandan da gizliden gizliye korkutarak gözdağı vermek anlamına gelir.
Havuç hangi hayvan sever?
Havuç hangi hayvan sever?
Tavşan sever, köpekler de yer ama tatlı besin olduğundan köpeklere tavsiye edilmez.
Aba altından sopa göstermek deyiminin hikayesi nedir?
Kral esnafa ben kimseye eziyet etmem, kimseyi dövmem, ben bu kadar öfkeli görünmesem etrafımda bir sürü dalkavuk olur o yüzen abamın altında sopa taşıyorum ki benden çekinsinler demiş. Esnaf, aslında kralın iyi biri olduğunu sadece yanındaki dalkavukları idare etmek için bu tür oyunlar oynadığını anlamış.
Aba altından sopa göstermek ile korku verilmez atasözü müdür?
Aba altından sopa göstermek ile korku verilmez atasözü müdür?
Aba altından değnek (sopa) göstermek; üstü kapalı sözlerle korkutmak, gözdağı vermek, tehdit etmek anlamına gelen bir deyimdir.
Hangi hayvan havuç yer?
Hangi hayvan havuç yer?
Dünya üzerinde yaşayan ve tembelliğiyle ünlü olan miskin hayvan ya da tembel hayvan, en sevdiği işi yapıyor ve tembel tembel havuç yiyor.