- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Hata Önleme nedir?
Poka-yoke operatörlerin (yokeru) manuel iş yapma sırasında hata (poka) yapmalarını engelleyen yalın üretim yöntemidir. Amacı insan hatalarını daha oluşmadan önce engelleme, düzeltme veya bunları ortaya çıkarmaktır.. Terim olarak Shigeo Shingo tarafından ortaya atılmıştır, Toyota Üretim Sisteminin bir parçasıdır.
Hatasızlaştırma nedir?
Poka yoke (hatasızlaştırma) – Sabit değer yöntemi Başka bir deyişle, sabit değer yöntemi, belirli sayıda hareket yapıldığında operatörleri uyarır. Bu yöntem için, bir yol operatöre bir görevi tamamlamak için gereken tam sayıda parçayı içeren bir bölme vermektir.
Poka Yoke Jidoka ne demek?
Jidoka, otonomasyon olarak Türkçeleştirilir ve problemleri ortaya çıkarma esasına dayanır. Jidoka, gerçek mükemmelliğe ulaşılmasına yardımcı olabilecek en önemli yalın ilkelerden biridir. Poka Yoke operatörlerin manuel iş yapma sırasında hata (poka) yapmalarını engelleyen yalın üretim yöntemidir.
Poka Yoke eğitimi nedir?
Poka Yoke Eğitimi (Hata Önleme) Yalın Üretim Araçlarından biri olan Poka Yoke Eğitmi, Japon kökenli bir kavram olup hata önleme anlamına gelir. Üretim esnasında ortaya çıkan insan, makine veya tasarım kaynaklı hataların basit, ucuz yöntemlerle kalıcı çözüme ulaştırılmasıdır.
Yöntem hatası nedir?
Yöntem hataları, analitik yöntemde kullanılan reaktiflerin ve yöntemin dayandığı tepkimelerin, yavaşlık, tamamlanamama vb. sebeplerle ideal olmayan davranışları sonucu açığa çıkan hatalardır.
Andon sistemi ne demek?
Andon, özellikle Japon üretim yöntemlerini izleyen Otomotiv endüstrisinde kullanılan hata önleme sistemidir. Sistemin özü, personelin önündeki düğmeler yardımıyla sıra dışı durumu yetkililere bildirebilmesi esasına dayanır.
Makine ve/ya operatörler için anormal bir durum oluştuğu zaman otomatik olarak bunu fark edilebilir hale getirip hatanın tespitini ve üretimi/makinayı durdurma imkanını sağlayan sistemin adıdır.
Jidoka, ürün geliştirme süreçlerinde benimsenen bir yalın üretim yöntemidir. Otonomasyon adıyla da bilinen bu yöntem, şirketin düşük kalitede ya da hatalı ürünler teslim etmesinin önüne geçmeyi amaçlar. Nihai ürün kalitesini artırırken teslim sürelerine uyulması da bu yöntemin temel özelliklerinden birisidir.
Kaynağında kalite nedir?
Poka Yoke – Kaynağında Kalite Yaklaşımı Eğitimi Amacı: Geleneksel kalite yaklaşımları; kalite hatalarının kaçınılmaz olduğunu fakat önemli olanın hatanın fabrikadan çıkmadan ve müşteriye gitmeden önce yakalanması olduğunu savunur.
Yalın üretim teknikleri nelerdir?
YALIN ÜRETİM TEKNİKLERİ
Hata Nedir hata Türleri Nelerdir?
Kpss eğitim bilimleri ölçme ve değerlendirme dersi içinde yer alan hata türleri 3 tanedir. Bunlar sabit hata, sistematik hata ve tesadüfi hatalardır. 1) Sabit Hata: Ölçmede hata türleri içinde yer alan sabit hata, ölçümden ölçüme değişmeyen hata türüdür. Her ölçümde hata aynıdır ve kaynağı bellidir.
Ölçüm hataları nelerdir?
Bu hatalar insan yeteneklerinin sınırlı olması, aletlerin ayarlarının tam yapılamaması, sıcaklık, rüzgâr gibi dış etkenlerin değişken olması gibi nedenlerden ortaya çıkar. Kaba hatalarda olduğu gibi ölçülerin tekrarı ile ya da düzenli hatalarda olduğu gibi ölçü sonucuna düzeltme getirilerek giderilemezler.
Japonca Andon ne demek?
Japonca lamba anlamına gelen ve montaj hattındaki herhangi bir istasyonda veya üretim biriminde oluşan bir problemi ilgili kişiye haber veren sesli ve/ya ışıklı bir uyarı sistemidir.
Andon argoda ne demek?
Para karşılığı cinsel ilişkiye giren kadınlara 'andon', 'bilezik', 'kova' deniyor.
Jidoka nedir makale?
Hatasızlaştırma (Poka yoke) çalışanların işi yaparken hata yapmalarını engelleyen ya da hatalı üretilenin tespitini sağlayan bir yalın üretim yöntemidir. Amaç insan hatalarını oluşmadan önce engelleme, düzeltme veya bunları ortaya çıkarmaktır.
Tam Zamanında Üretim (TZÜ) terimi, Japon TOYOTA firmasının düzgün üretim akışı sağlamak amacıyla geliştirdiği yaklaşıma verilen addır. Bu yaklaşımda amaç, ürün ya da süreçte sürekli iyileştirmeler yapma çabasının yerleştirilmesidir.
TYK ATS tüm paydaşların (Üreticilerin, Tesislerin, Taşıyıcıların, Belediyelerin, Vatandaşların) giriş yapıp kullanabileceği, güvenliği en üst seviyede sağlanmış bir yazılım sistemidir.