Son Konular

Hastanelerde hangi programlar kullanilir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Hastanelerde hangi programlar kullanılır?

Türkiye'de Özel Hastanelerde Hizmet Veren İlk 10 HBYS Firması
Tıbbi kayıt ve hastane otomasyonu nedir?
Genel olarak Hastane otomasyonu, Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) adı altında yürütülerek, hastanın tüm kişisel, medikal ve finansal kayıtlarının doğru tutulması ve zamanında işlenmesidir.
Hastane otomasyon Programı Nedir?
Hastane otomasyon programları, sağlık merkezinize başvuran hastanın detaylı kişisel iletişim ve medikal geçmiş bilgilerini kayıt altına alıp takip etmekle kalmaz aynı zamanda cari hesap oluşturmanızı, ön muhasebe, maliyet yönetimi ve personel yönetimi yapmanızı, kolayca randevu oluşturmanızı, hasta kabul, yatış ve …

Bilmed programı nedir?

Bilmed hbys otomasyon programı Bir çok ssk hastaneleri ve özel hastanelerde kullanılmakta olan ve kendini sürekli geliştiren, aynı zamanda güncelleyen bir sağlık otomasyon sistemidir.
Medisis programı nedir?
Halihazırda kullanılmakta olan hastane otomasyonlarının günün değişen koşullarına uyum sağlamakta yetersiz kalmaları sonucu yaşanılan arayışlara, uzman ekiplerle yapılan analizler ışığında geliştirilen Medisis 2.0 kalıcı bir çözüm olmaya aday.
Hastane bilgi sistemleri uygulamaları nelerdir?
Hastane bilgi yönetim sistemi modülleri hastanın demografik kaydı ile başlayan, poliklinik muayene, reçete bilgileri, doktor tetkik istemleri, laboratuvar işlemleri ve sonuçları, yatış bilgileri, serviste yapılan işlemlerden taburcu işlemlerine kadar tüm bilgiler kayıt altına almamızı sağlar.

Tıbbi kayıt ne demek?

Tıbbi kayıtlar, belirlenen standartlara uygunluğunu denetlemenin ve aksayan yönleri iyileştirmek için veri toplamanın, ayrıca iyi bir kalite yönetim sisteminin gereği olarak tutulan kayıtlardır.
GenoTIP hastane otomasyon sistemi nedir?
GenoTIP/2005, bir hastanenin mevcut ve zamanla değişebilecek her tür iş süreci / iş akışı'nın gerektirdiği bilgilerin bilgisayar ortamında kaydedilip izlenebilmesini ve yönetimini sağlayacak modüler, entegre, parametrik, esnek ve ölçeklenebilir bir yazılımdır.
NUCLeUS programı nedir?
NUCLeUS™, hastane ağının tamamında 4K çözünürlüğe varan video içeriklerinin toplanmasını, yönetilmesini ve dağıtılmasını kolaylaştıran, ölçeklenebilir, geleceğe dönük ve modaliteden bağımsız bir platformdur.

Hastanede hasta kabul elemanı nasıl olunur?

Hasta kabul elemanı olmak için öncelikle "hasta kabul sertifikasına" sahip olmak gerekir. MEB ya da üniversite onayı olan ve sorgulanabilir sertifika programları tercih edilmelidir. Sertifika sonrasında ise etkili bir CV hazırlayıp iş başvurularını takip etmek ve gerektiğinde başvuru yapmak gerekir.
Hasta kabul kursu ne kadar sürüyor?
Hasta kayıt kabul işlemleri sekreterliği kursu sertifika eğitimi, internet ortamında uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Eğitim süresi 30 gündür.
Hastane bilgi sistemleri türleri nelerdir?
Bu uygulama yazılımlarının arasında Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS), Aile Hekimliği Bilgi Sistemi (AHBS), Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi (PACS), Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemi (LBYS), Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ve buna benzer internet üzerinden servis sunan diğer sağlık bilişimi uygulama …

Hastane bilgi sistemi kaça ayrılır?

Sağlık bilişim sistemleri, klinik bilgi sistemleri (KBS) ve teşhis-tedavi sistemleri (TTS) olmak üzere ikiye ayrılmaktadır (Güleş ve Özata, 2005: 89).
Elektronik tıbbi kayıt Sistemi Nedir?
Elektronik tıbbi kayıt, bir doktor kliniği veya bir ofis gibi tek bir tesisteki bir hastanın tıbbi kaydını temsil eder. EMR, doktorların veya kuruluşların hastalarının tedavilerini ve mevcut sağlık durumlarını takip etmeleri için sakladıkları dijital kayıtlardır.

Bir film nasil ortaya cikar?

Annenin erkek kardesinin ogluna ne denir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt