- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Haşlanmış yumurta ile neler yapılabilir?
Haşlanmış Yumurta Salatası | Yemek Tarifleri
- Yumurta Salatası
- Tereyağlı Haşlanmış Yumurta.
- Dalyan Köfte.
- Kahvaltılık Yoğurtlu Yumurta.
- Yumurtalı Patates Salatası
- Fincanda Yumurta.
- Arap Kurabiye.
- Yoğurtlu Yumurtalı Patates Salatası
Haşlanmış yumurta hangi baharat yakışır?
Yumurtaları öncelikle haşlıyorum. Ardından dilimleyerek bir tabağa alıyorum. (Bu tabağım için, 4 adet yumurta haşladım. ) Sonrasında üzerine sırasıyla; istediğim ölçülerde, biraz tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber, nane, kekik ve çörek otu serpiyorum.
Haşlanmış yumurta kızartılır mı?
Haşlanmış yumurta kızartılır mı?
Önceden haşlanıp soyduğumuz yumurtaları ortadan ikiye kesip tava da yağı eritiyoruz. Daha sonra sırayla baharatları atıp yumurtaları diziyoruz. Kızarmaya başlayan yumurtaların üstüne isteğe bağlı kaşar peyniri de koyabilirsiniz ama ben o an elimde yoktu kullanamadım.
Baharatlı Haşlanmış yumurta nasıl yapılır?
Eriyen yağın üzerine 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı kekik, yarım çay kaşığı kırmızı pul biber ve damak tadınıza göre tuz koyun. Baharatlar ile birlikte yağı güzelce karıştırın. Damak tadınıza göre baharatları çoğaltabilirsiniz.
Haşlanmış yumurta sosu nasıl yapılır?
Tereyağı Soslu Haşlanmış Yumurta Tarifi
- 1 / 2. Tereyağını kızdırın ve baharatları içine atın. Karıştırıp ocaktan alın. 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 / 2. Yumurtaları dilimleyip servis tabağına alın ve sos sıcakken üzerinde gezdirin. Tuz ve karabiber serpin. Ilık servis edin. Farklı baharatlarla çeşitlendirebilirsiniz.
Yumurta uzun süre nasıl saklanır?
Yumurta uzun süre nasıl saklanır?
Yumurta, oda sıcaklığında 2-3 haftaya kadar saklanabilir. Yumurtanın raf ömrünün uzun olması ve tazeliğinin korunması için buzdolabına konması gerekir. Ancak buzdolabının kapağına koymak yerine, karton kutusuyla birlikte alttaki raflara koymanız daha doğru olacaktır.
2 yumurta ile ne yapılır?
Yumurtalı Kahvaltılıklar :
- Yumurta Dolması
- Yumurta Salatası
- Çılbır (Yoğurtlu Yumurta)
- Tereyağlı Yumurta Kapama.
- Saray Usulü Kıymalı Çılbır.
- Kahvaltılık Yumurtalı Peynirli Ekmek Dilimleri.
- Fırında Yumurtalı Ekmek.
- Fırında Yumurtalı Bayat Simit Kebabı