Editör
Efsanevi Üye
Hareket blokları nedir?
İsminden de anlaşılacağı üzere hareket blokları kuklalarımızı hareket ettirmek için kullandığımız kod bloklarıdır. Kuklayı seçili yöne doğru 10 piksel hareket ettirir. Karakterin istenilen derece kadar saat yönünde dönmesini sağlar. Karakterin istenilen derece kadar saat yönü tersine dönmesini sağlar.
Tinkercad kod blokları nasıl yapılır?
Tinkercad kod blokları nasıl yapılır?
Tinkercad Kod Bloklarını Kullanarak Kod Tasarlamayı Öğrenin: Hızlı Başlangıç Kılavuzu: 19 Adım – 2022 – Gwsi geps
- Gereçler:
- Adım 1: Tinkercad'da oturum açın.
- Adım: Mini gösterge tablosunda yeni bir tasarım oluşturun.
- Adım 3: Çalışma Alanını Görüntüleme.
- Adım 4: Kodla Tasarlamak – Süreci.
- Adım 5: Yığınla!
- Adım 6: Çalıştır!
Scratch nedir ne işe yarar?
Scratch grafik programlama dilleri arasında yer almaktadır. Çocukların yaratıcılıklarını öne çıkararak hayal ettikleri tasarımları geliştirebilecekleri, oyun, animasyon ve uygulamalar yapabilecekleri bir programdır. 7-16 yaş arasında çocukların kullanımına uygun geliştirilmiş programlama dilidir.
Tinkercad kod blokları ne işe yarar?
Tinkercad kod blokları ne işe yarar?
Tinkercad uygulamasında hazırladığınız üç boyutlu tasarımları, üç boyutlu yazıcıda bastırmanızı sağlayacak dosya türlerine dönüştürebilirsiniz. Sizler de karmaşık tasarımların algoritmalarını oluşturarak kod blokları ile farklı üç boyutlu şekiller tasarlayabilirsiniz.
Metin tabanlı kodlama ne demek?
Metin tabanlı programlama ise kelimelerle ve komutlarla yapılan kodlama yapısıdır. Programlama dilinin söz dizim kurallarına uygun olarak metin tabanlı karakterlerin kullanılması ile yapılan kodlamadır.
Scratch ile neler yapılabilir?
Scratch ile neler yapılabilir?
Scratch İle Neler Yapılabilir ( Nerelerde Kullanılır )?
- Animasyon tasarlayabilirsiniz.
- Matematiksel işlemler yapabilirsiniz.
- Kalem ile görsel şekiller oluşturabilirsiniz.
- Müzik uygulaması tasarlayabilirsiniz.
- Çizgi film hazırlayabilirsiniz.
- Etkileşimli sunum yada hikaye oluşturabilirsiniz.
- Oyun yapabilirsiniz.