Son Konular

Hamile degilim ama adet olmuyorum neden?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Hamile degilim ama adet olmuyorum neden?

Hamileliğin dışında emzirme dönemi ve menopoza giriş döneminde de kadının adet kanaması gecikebilmektedir. Bununla birlikte stres, sıkıntı, depresyon, psikolojik travma, ani kilo alma, verme, ağır spor ve egzersiz, rahatsızlıklar için kullanılan ilaçlar hormonsal dengesizlikler de adet gecikmesine sebep olabilmektedir.

Geciken adetin gelmesi için ne yapılır?

Geciken adetin gelmesi için ne yapılır?
Adet söktürücü etkisi olan ve adet gecikmesini engelleyen yöntemlerden bazıları aşağıda sıralanmıştır;
- İlk olarak adetin neden geciktiğini bulmak gereklidir.
- Doktora gidilmelidir.
- Adet söktürücü çaylar tüketilebilir.
- Adet söktürücü kürler tüketilebilir.
- Masaj ve egzersizlerden faydalanılabilir.

Adetim 10 gün gecikti neden?

Adetim 10 gün gecikti neden?
Adet kanamasının 10 gün kadar gecikmesi, hormonal, fiziksel ve ruhsal pek çok problemin habercisi olabilir. Dolayısıyla böyle bir durumda doktora başvurmak için geç kalınmaması önerilir.

Adet gecikmesi hamilelik dışında ne olabilir?

Eğer gecikmenin nedeni hamilelik değilse, arkada yatan sebepler mutlaka araştırılmalıdır. Stres, kullanılan ilaçlar, hormonal hastalıklar, rahim ve yumurtalıkları ilgilendiren hastalıklar (myom, kist gibi…) adet gecikmesine neden olabilir. Öte yandan aşırı egzersiz de önemli bir nedendir.

10 gün adet gecikmesi hamilelik belirtisi midir?

10 gün adet gecikmesi hamilelik belirtisi midir?
Adet gecikmesi, hamileliğin ilk ve en kesin belirtisidir. Özellikle planlı bir gebelik söz konusu ise, adet gecikmesi yaşanması ile birlikte gebelik ihtimali akla getirilir. Adet döngüsünde 7 güne kadar yaşanacak sapmalar normal kabul edilir.

Ilişkiye girdikten sonra adet gecikmesi olur mu?

Ilişkiye girdikten sonra adet gecikmesi olur mu?
Cinsel ilişki adet gecikmesi yapar mı? Cinsel ilişki sırasında doğum kontrol yöntemleri kullanılmazsa ve ilişki yumurtlama dönemine yakın bir zamanda gerçekleşti ise gebeliğe bağlı adet gecikmesi yaşanabilir.

Hamile kalmak için kaç gün adet gecikir?

Adet gecikmesinin 1 haftayı yani 7 günü geçtiği durumlarda kadınların gebe olma ihtimali söz konusu olabiliyor. Adet gecikmesi 7 gün ve daha fazla olan kadınlar hamilelik testi yaptırarak, doktora başvurarak ya da kan testi aracılığı ile hamile olup olmadıklarını öğrenebiliyorlar.

1 hafta adet gecikmesi normal mi?

1 hafta adet gecikmesi normal mi?
Kadınlarda adetlerin 1 hafta erken veya geç olması kabul edilebilir fizyolojik bir durumdur. Ayrıca sağlıklı bir kadın yılda 2 defa adet düzensizliği yaşayabilir. Hasta cinsel olarak aktif değilse yani gebelik şüphesi yoksa hemen panik olmaya gerek yoktur.

Adet olmadım sebebi ne olabilir?

Adet olmadım sebebi ne olabilir?
Çoğu zaman en büyük nedeni, hamileliktir. Bazı durumlarda ise kortizon kullanımının, depresyonun, kemoterapi seanslarının ve doğum kontrol haplarının etkisi olabilir. En sık rastladığımız sebepleri şu şekilde sıralayabiliriz: Hormon bozuklukları

Adet düzensizlikleri kadınların sağlığıyla ilgili önemli konulardır ve birçok farklı nedeni olabilir. Adet dönemi gecikmelerinin sebepleri üzerine birkaç soruya yanıt vermek istiyorum:

1. **Hamilelik dışında adet gecikmesine ne sebep olabilir?**
Adet gecikmesinin sebebi hamilelik değilse, altında yatan pek çok faktör olabilir. Bu faktörler arasında stres, hormonal dengesizlikler, kilo değişiklikleri, aşırı egzersiz, psikolojik faktörler, hormon düzenleyici ilaçlar, hormonal hastalıklar (örneğin, polikistik over sendromu), rahim ya da yumurtalık problemleri (myom, kist gibi durumlar) yer alabilir. Adet düzensizliklerinde mutlaka bir uzmana danışmak önemlidir.

2. **Adet gecikmesi hamilelik belirtisi midir?**
Evet, adet gecikmesi genellikle hamileliğin ilk belirtilerinden biri olarak kabul edilir. Planlı bir gebelik durumunda, adetin normal tarihlerinde gelmemesi ve belirgin bir gecikme olması durumunda hamilelik düşünülebilir. Ancak her adet gecikmesi gebelik anlamına gelmez.

3. **İlişki sonrası adet gecikmesi olur mu?**
Cinsel ilişki sonrası adet gecikmesi yaşanabilir, özellikle doğum kontrol yöntemleri kullanılmamışsa ve ilişki ovülasyon (yumurtlama) dönemine denk gelmişse gebe kalma olasılığı bulunmaktadır.

Adet düzensizlikleri genellikle vücudun belirli bir sorunu işaret ettiğinden dolayı dikkatle değerlendirilmesi gereken konulardır. Bu tür durumlarda uzman bir jinekolog veya endokrinolog ile görüşmek faydalı olabilir. Sağlıklı günler dilerim!

Braket koparsa ne olur?

Nebukadnezar ne yapti?

1. Konular

1. 1.284.229
  2. Mesajlar

1. 1.670.438
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt