- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Hamile degilim ama adet olmadım neden?
Hamileliğin dışında emzirme dönemi ve menopoza giriş döneminde de kadının adet kanaması gecikebilmektedir. Bununla birlikte stres, sıkıntı, depresyon, psikolojik travma, ani kilo alma, verme, ağır spor ve egzersiz, rahatsızlıklar için kullanılan ilaçlar hormonsal dengesizlikler de adet gecikmesine sebep olabilmektedir.
Çok boşalınca adet gecikir mi?
Çok boşalınca adet gecikir mi?
Kadın sağlığı ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruları Jinekoloğumuz Kağan Kocatepe'ye sorabilirsiniz! Doktor bey acaba mastürbasyon yapmanın adet düzensizliğine ya da adet gecikmesine yol açacak bir etkisi var mı? Mastürbasyonun bu tür bir yan etkisi yoktur.
Adetim 15 gün gecikti ne yapmalıyım?
Adet gecikmesinin en sık nedeninin gebelik olduğunu hepimiz biliyoruz. O yüzden cinsel olarak aktif bir kadının adet gecikmesi durumunda hemen gebelik testi yaptırması gerekir.
Regl olduğu halde hamile kalınır mı?
Regl olduğu halde hamile kalınır mı?
İlişkiden sonra zamanında her ay olduğu miktarda ve sürede adet olunmuşsa hamilelik sorgulamaya gerek yoktur. İlişkiden Hemen Sonra Regl Oldum Hamile miyim? Beklenen zamanda, her ay görülen miktarda ve sürede adet olunmuşsa gebelik yoktur.
Adet olmuyorum olmak için ne yapmalıyım?
Adet Olamayınca Ne Yapmalı? Adet olamayınca yapılması gereken ilk şey idrarda veya kanda gebelik testi yapılmasıdır. Çünkü üreme çağındaki kadınlarda en sık adet gecikmesi nedeni hamileliktir. Gebelik testi negatifse adet olamayan bir kadın bir süre bekleyebilir.
15 günde bir adet olmak neyin belirtisi?
15 günde bir adet olmak neyin belirtisi?
Adetin düzensiz, aşırı miktar veya sürede olması Adetin düzensiz, aşırı miktarda veya sürede olması durumunda; başta yumurtlamama (anovulasyon)olmak üzere hormon bozuklukları, myom, polip, hiperplazi, kanser, enfeksiyon, dış gebelik, ilaç kullanımı, tiroid bezi hastalıkları ve adenomyosis araştırılmalıdır.
Adet görürken hamile olduğunu nasıl anlarsın?
Adet döneminde oluşan kanamada pedlerde doluluk görülebilir ve sık sık değiştirilmesi gerekir ancak böyle bir durumda bir pedi dolduracak bir kanama olmayabilir. Pediniz ya da tamponunuzu dolduracak kadar bir kanama yaşıyorsanız muhtemelen hamile olmadığınızın bir göstergesi olabilir.
Geciken adeti ne getirir?
Geciken adeti ne getirir?
Yiyecekler arasında soğan suya konulup haşlandığı takdirde adet söktürücü bir etkisi bulunmaktadır. Ananas, incir, havuç ve papaya besinleri adet söktürücü bir etkiye sahiptir. Çaylar arasından adaçayı, kekik çayı, kantaron çayı adet söktürebilir. Adetin söktürülmesi için bol bol hareket ve spor yapılmalıdır.
Adet olmuyorum neden olabilir?
Dr. Seval Taşdemir, adet gecikmesine yol açan sebepleri sıraladı. Stres, hastalıklar, ilaç kullanımı, kilo almak ya da vermek, yaşla bağlı nedenler, polikistik over sendromu ya da hamilelik gibi nedenlerden dolayı kadınlar adet gecikmesi yaşayabilirler.
Adetin en fazla kaç gün gecikmesi normaldir?
Adetin en fazla kaç gün gecikmesi normaldir?
Dünyada her 4 kadından birinde adet düzensizliği sorunu yaşanır. Adet düzensizliği yaşayan kadınlar ya bir dönem arasında iki kez adet görür ya da 35 günden sonra adet kanaması görülebilir. Adet döngüsü içinde 7 güne kadar gecikme yaşandığında bu durum normal kabul edilebilir. Yani 35 güne kadar süreç çok normaldir.
Normal şartlarda adet kanamasında 7 güne kadar bir gecikmenin bulunması normal olarak kabul edilir. Gecikmenin 7 günden uzun sürmesi halinde ise aktif cinsel yaşantısı olan kadınlarda öncelikle hamilelik testi yapılmalıdır.
15 gündür adet olmuyorum neden?
Doğum kontrol hapları, hormonlu spiral, cilt altı implantları, aylık veya 3 aylık iğneler gibi doğum kontrol yöntemleri hormonal içerikleri nedeniyle adetlerde gecikmeye neden olabilir. Adet gecikmesinin altında yatan başka bir neden yoksa bu durum normal kabul edilebilir.
Adet olmamak sırt ağrısı yapar mı?
Adet olmamak sırt ağrısı yapar mı?
Adet dönemlerinde yaşayan gecikmelerde vücuttaki kemikler kasılır ve bu da ağrıya neden olur. Kadınların bel ve sırt kısımlarında kuvvetli bir ağrı meydana gelir. Bazı kadınlar bu ağrıyı fazla hissetmeyebilir ancak çoğu kadında bu acı katlanılmazdır.
2 aydır adet olmuyorum ne yapmam lazım?
Kadınların başına sıklıkla gelen bir durum olduğundan ve her zaman bir hastalığa bağlı olarak görülmediğinden yılda iki defaya kadar normal kabul edilir. Bunun dışında sürekli olarak adet gecikmesi sorunu yaşayan kadınlar ise mutlaka bir jinekoloji uzmanına başvurmalı ve detaylı muayeneden geçmelidir.