Modoratör
Efsanevi Üye
H5P nedir ne işe yarar?
H5P, özellikle eğitim ve öğretim amacıyla dijital içerik geliştirmek, bunları sınıfta (mobil uygulamalar, etkileşimli tahta vb.) ve sınıf dışı dijital ortamlarda (web sitesi, web 2.0 araçları, sosyal medya vb.) kullanmak isteyenler için çok büyük imkânlar sunmaktadır.
Etkileşimli video ne demek?
Etkileşimli video ne demek?
Etkileşimli video, televizyon ve bilgisayarın özelliklerini kullanarak içeriğin kalitesini arttıran ve çoklu ortam yaratan bir sistemdir. İzleyiciler videonun akışı esnasında aktif yanıtlar vererek konunun anlatımını etkileyebilir (Ak, 2014).
H5P nedir makale?
H5P nedir makale?
H5P, JavaScript tabanlı, özgür ve açık kaynak bir içerik işbirliği çerçevesidir. H5P terimi HTML5 Paketi ifadesinin kısaltmasıdır amaç da HTML5 içeriğin herkes tarafından kolayca oluşturulması, paylaşılması ve yeniden kullanılmasıdır.
H5P Lumi nedir?
Lumi, onlarca farklı içerik türüyle etkileşimli içerik oluşturmanıza, düzenlemenize, görüntülemenize ve paylaşmanıza olanak tanıyan bir masaüstü uygulamasıdır. Ücretsiz ve açık kaynaklıdır.
H5P kursu nedir?
H5P kursu nedir?
Nedir? H5P, JavaScript tabanlı, açık kaynak kodlu bir içerik iş birliği çerçevesidir. h5p.org, zengin etkileşimli içerikler geliştirmeye ve bunları blog, web sitesi, öğrenme yönetim sistemi gibi platformlarda paylaşmaya olanak tanıyan bir platformdur.
Interaktif video ne demek?
Interaktif video ne demek?
İnteraktif videolar, videoyu izleyen kişinin videoda görünen aktörlerin veya karakterlerin eylemlerine dayanarak bir sonraki adımda ne olacağına karar vermelerini sağlar. Bu aynı zamanda, hikayenin farklı yollar izlemesini ve farklı seçimlerin nasıl farklı sonuçlara sahip olduğunu izleyiciye göstermeyi sağlar.
Interactive video ne demek?
İnteraktif video kullanıcının videonun üzerindeki seçenekler ile videoyu yönlendirdiği bir video türüdür.
H5P Org nedir?
H5P Org nedir?
H5P, JavaScript tabanlı, açık kaynak kodlu bir içerik iş birliği çerçevesidir. h5p.org, zengin etkileşimli içerikler geliştirmeye ve bunları blog, web sitesi, öğrenme yönetim sistemi gibi platformlarda paylaşmaya olanak tanıyan bir platformdur.
Web 2 o araçları nelerdir?
Web 2 o araçları nelerdir?
Web 2.0 Araçları Nelerdir?
- Google Drive.
- Google Dokümanlar.
- Google Tablolar.
- Google Slaytlar.
- Google Keep.
- Google Forms.
- Mentimeter.
- Kahoot.
Interaktif video online eğitim ne demektir?
İnteraktif videolar, öğrencilerin eğitimin gerçek bir parçası olmalarını sağlar. Öğrencilere daha ilgi çekici ve akılda kalıcı bir deneyim sunar. Hikaye anlatımı, online öğrenmelerin önemli bir parçasıdır. Bağlamından koparılmış bilgi parçaları yerine, tutarlı bir hikaye daha akılda kalıcı olacaktır.
Interaktif video modülü nedir?
Interaktif video modülü nedir?
Infinity Interaktif Video, etkileşimli ve dinamik videolar oluşturmanıza izin veren e-öğrenme çözümüdür. Interaktif videolar kullanıcıların seçimlerine direkt videonun üzerindeyken gerçek zamanlı olarak yanıt verir. Bu sayede kullanıcıları öğrenme süreçlerine dahil eder ve benzersiz bir e-öğrenme deneyimi sunar.
Web 2 araçları ne işe yarar?
Web 2 araçları ne işe yarar?
Web 2.0, O'Reilly Media tarafından 2004'te kullanılmaya başlayan bir sözcüktür ve ikinci nesil internet hizmetlerini – toplumsal iletişim sitelerini, vikileri, iletişim araçlarını, folksonomileri- yani internet kullanıcılarının ortaklaşa ve paylaşarak yarattığı sistemi tanımlar.
Uzaktan eğitimde kullanılan web 20 araçları nelerdir?
Uzaktan Eğitim Web 2.0 Araçları Nelerdir?
- Eğitim Bilişim Ağı ( EBA )
- Google Classroom.
- Edmodo.
- Classdojo.
Etkileşimli eğitim öğretim nedir?
Etkileşimli eğitim öğretim nedir?
İnteraktif (etkileşimli) öğrenme, belirli materyalleri vurgulamak veya öğretmek için bilgisayar teknolojisini kullanan herhangi bir okul çalışması veya akademik plandır. Aktif öğretim yöntemleri, öğrencilerin bilişsel aktivitelerini ve yaratıcı yeteneklerini teşvik eder.