Son Konular

Guvenlik zinciri nedir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Güvenlik zinciri nedir?

Bir tedarik zinciri güvenlik yönetim sistemi geleneksel tedarik zinciri yönetim uygulamalarını güvenlik önlemleriyle birleştirir, işinizi korsanlık, terör ve hırsızlık gibi tehditlerden korumanızı sağlar. Güvenlik yönetiminin önemli özellikleri tedarikçi sicili onayı, kargo incelemesi ve transit yük güvenliğini içerir.

ISO 28000 standardı nedir?

Bu standart, Uluslararası bir standart olup, Tedarik Zinciri Güvenliği Yönetim Sisteminin gereklerini tanımlar ve bu sistemi uygulamak isteyen kuruluşlara bir yönetim modeli sağlar.
Supply Chain Security nedir?
ISO 28000 Tedarik Zinciri Güvenliği Yönetim Sistemi standartları, kuruluşların tedarik zincirinin güvenliği ile ilgili faaliyetlerini, diğer yönetim sistemleri ile bir şemsiye altında toplayarak, risklerin doğru bir şekilde yönetilmesini hedeflemektedir.
Tedarik zinciri saldırısı nedir?
Tedarik zinciri saldırısı, bir iş ortağı veya tedarikçi gibi anlaşmalı bir şirket üzerinden sızması anlamına geliyor. Bu tanım üzerinden yola çıkıldığında diğer paydaşları kontrol etmek başlangıçta biraz zahmetli görünse de bunu yapmanın ve şirketi eksiksiz bir şekilde korumanın yolları var.

Supply Chain Management Systems nedir?

En temel düzeyde tedarik zinciri yönetimi (SCM), hammadde tedarikinden ürünün nihai varış noktasına teslimine kadar bir ürün veya servisle ilgili mal, veri ve finans akışının yönetilmesidir.

SolarWinds Attack nedir?

Paylaş : Aralık ayının ikinci haftasında dünyanın önde gelen siber güvenlik firmalarından biri olan FireEye'ın siber saldırıya uğradığını açıklamasının ardından, BT yönetimli servis sağlayıcısı olan SolarWinds'ın bir siber saldırının hedefi olduğu ortaya çıktı.
SolarWinds Orion nedir?
Buna 'Tedarik Zinciri' saldırısı deniyor: Bilgisayar korsanları, federal hükümete veya özel bir kuruluşun ağına doğrudan saldırmak yerine, onlara yazılım sağlayan üçüncü taraf bir satıcıyı hedef alıyor. Bu durumda hedef, Teksas merkezli SolarWinds şirketi tarafından sağlanan Orion adlı bir BT yönetim yazılımıydı.
Supply chain management ne iş yapar?
Tedarik zinciri yöneticileri malların üreticilerden tedarikçilere ve daha sonra müşterilere ulaştırılmasından ve bu süreçteki işlemlerden sorumlu kişilerdir. Tedarik zinciri yöneticisi doğru miktarda malın ya da ürünün doğru zamanda doğru kişilere depolardan ulaştırılmasını koordine etmekten sorumludur.

Logistics and supply chain management ne demek?

Tedarik zinciri yönetimi (SCM), ürün tabanlı kurumların lojistikten ürün geliştirme ve üretime, SCM yazılımı ve sistemlerine kadar tüm unsurlarla ürün ve hizmet akışını daha iyi kontrol etmesine yardımcı olur.

SolarWinds vakası nedir?

SolarWinds Orion Network Monitoring platformuna yapılan saldırı sonucunda birçok kuruluşun ve ABD' nin devlet kurumlarının büyük ölçüde etkilendiği tespit edilmiştir. Bu saldırı tarihin en büyük beş siber saldırısından biri olarak değerlendirilmektedir.
Solar Winds Orion nedir?
SolarWinds saldırısı nedir?

Advalorem vergiler hangileri?

Koltuk yayli mi sunger mi?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.716
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri