- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Güvenlik bilimleri ne demek?
Güvenlik Bilimleri Fakültesi Hakkında Detaylı Bilgi Polis Akademisi Başkanlığı-Güvenlik Bilimleri Fakültesi, Emniyet teşkilatının amir sınıfı personel ihtiyacını karşılayan, 4 yıllık lisans düzeyinde eğitim veren, özel disiplin kuralları olan parasız yatılı bir eğitim kurumudur.
Güvenlik Bilimleri Enstitüsü ne demek?
Enstitümüz, Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün öğretim üyesi ihtiyacını karşılamayı, Güvenlik Bilimleri alanında uzman personel yetiştirmeyi ve güvenlik çalışmalarına ulusal ve uluslararası düzeyde akademik katkı yapmayı amaçlamaktadır.
Güvenlik Bilimleri Fakültesi mezunları ne iş yapar?
Polis Eğitim Merkezi (PEM) Emniyet Teşkilatının hizmet içi eğitim ihtiyacını karşılayan, Polis Akademisine bağlı bir eğitim kurumudur.
Güvenlik Bilimleri Fakültesi kaç puan?
Jandarma ve Sahil Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine Temel Yeterlilik Testinden (TYT) 150 veya üzerinde puan almak kaydıyla 200 erkek öğrenci alınacak.
Güvenlik Bilimleri Enstitüsü kimler başvurabilir?
Başka bir yüksek öğretim kurumunda bir lisansüstü programa kayıtlı olan kişiler, yukarıdaki programlardan ders almak üzere, kayıtlı oldukları Enstitü'nün yazılı iznini ibraz ederek Enstitümüze başvuruda bulunabilirler. Aday, Güvenlik Bilimleri Enstitüsünde sadece bir lisansüstü programa başvuru yapabilir.
Güvenlik Bilimleri Fakültesi kaç yıl?
a. Jandarma ve Sahil Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi Ankara ilinde bulunan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı (JSGA) yerleşkesi içerisinde bulunmaktadır. 1'inci sınıftan başlayacaktır.) olmak üzere (5) yıl lisans düzeyinde eğitim-öğretim veren İçişleri Bakanlığına bağlı yükseköğretim kurumudur.
Sahil Güvenlik kaç sene?
İlk yılı İngilizce Hazırlık Sınıfı olmak üzere toplam 5 yıl lisans düzeyinde eğitim verilmektedir.
Polisken yüksek lisans yapılır mı?
Güvenlik stratejileri ile uluslararası güvenlik alanlarındaki 2 doktora programının yanı sıra yine aynı alanlarda yüksek lisans programlarına sahip Enstitü'de ayrıca istihbarat araştırmaları, suç araştırmaları ve ceza adaleti alanlarında yüksek lisans imkanı tanınıyor. …