Modoratör
Efsanevi Üye
Gürcistanda ne yetişir?
İhracatın yaklaşık olarak yarısını çay, narenciye, tütün gibi tarım ürünleri meydana getirmektedir. Buna karşılık buğday, şeker ve ağır sanayi ürünleri ithal eder. Ülkede halen Sovyet kanunları kullanılmasına rağmen Gürcistan parlamentosu Eylül 1991'de bağımsız gümrük sistemini kuran kanunu kabul etti.
Gürcistan'da ne üretilir?
Gürcistan ekonomisi
Ana endüstriler | çelik, makine aletleri, elektrikli ev aletleri, madencilik (manganez, bakır ve altın), kimyasallar, ahşap ürünler, şarap
Dış ticaret
İhracat | 2,6 milyar $ (2013) (130.)
İhraç malları | araçlar, ferro alaşımları, gübreler, fındık, hurda metâl, altın, bakır cevheri
Batum nasıl bir yer Ekşi?
Batum nasıl bir yer Ekşi?
çoruh nehrinin verimli alüvyonlarını getirip çok güzel verimli bir ova yaptığı şehirdir. aynı zamanda sarp sınır kapısından şehir merkezine kadar deniz kenarı villalar tekirdağ siteleri gibi sıra sıra uzanır. söylendiğine göre şehirdeki yollar ancak saakaşvili geldikten sonra asfaltlanmıştır.
Gürcistan'ın gelir kaynağı ne?
Halkın geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Fındık, narenciye, üzüm yetiştirilmekte ve hayvancılık alanında daha da ilerleme kaydedilmiştir. Hayvancılığın gelişmiş olmasından dolayı et fiyatları da çok ucuzdur.
Gürcistan'dan ne getirebilirim?
Gürcistan kimlik ile geçebildiğimiz bir ülke olduğu için gezmeye giden herkesin aklına gelen ilk soru "Batum'dan ne alınır?" olur….Bu nedenle alışveriş yaparken yüksek fiyatlarla karşılaşabilirsiniz.
- Gürcistan Şarabı
- Chacha Gürcistan Milli İçkisi.
- Hediyelik Eşyalar.
- Günlük Alışveriş
Batum pahalı bir yer mi?
Batum pahalı bir yer mi?
BATUM UCUZ MU? Ucuz, zaten dediğimiz gibi sınır bölgesinde yaşayanlar alışveriş için Batum'a gidiyor. Fiyatları örneklemek gerekirse; 3 ana yemek + 1 salata + 3 bira, 35 Lari (Tem 2016'da 45 TL) tuttu. Alkol ve sigara özellikle Türkiye'ye kıyasla bayağı daha ucuz.
Batum nasıl bir yer?
Batum Gürcistan'ın Bodrum'u misali yazın başkent Tiflis'ten ve çevredeki diğer şehirlerden insan çekiyor. Çünkü burası hem büyük şehir, hem denize kıyısı var, hem kültür-sanat hayatı hem gece hayatı, hem güzel restoran, bar ve şarapevleri hem de etrafında müthiş doğa kaçamağı yerleri var.