Son Konular

Gürcistan’a karayoluyla nasıl gidilir?

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
S

SoruCevap

Gürcistana araçla nasıl gidilir?
Çipli ehliyete geçmiş olmanız gerekmiyor. Ehliyet, ruhsat ve ve tüm yolcuların kimlikleri yeterli. (Yeni kanun ile birlikte 1 Eylül 2019 ve sonrasında yalnızca yeni çipli kimlikler ve pasaport ile geçiş mümkün olacak) Sadece sınırdan geçtikten sonra Gürcü trafik sigortası yaptırmanız bekleniyor.

Batum'a geçiş ücreti ne kadar?
Batum giriş ücreti 2022 Yurtdışına çıkmak isteyen 7 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları 11 Mart Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre 150 TL çıkış harcı ücreti ödemesi gerekmektedir. Harç Pulu sarp sınır kapısı içerisinde ki veznelerden, Ziraat mobil ve interaktif vergi dairesinden ödenebilmektedir.

Gürcistan'a geçiş kaç TL?
Batum ve Gürcistan'a pasaportla geçiş de mümkün. Pasaportla geçiş yapmak isteyenlerin giriş-çıkış formu doldurmasına gerek yok. Pasaportla çıkışlarda da 50₺'lik yurt dışı harç pulu ödeniyor.

Gürcistana giriş çıkış serbest mı?
2.Türkiye ile Gürcistan arasında mevcut vize rejimine göre, iki ülke vatandaşları her girişte 90 günü aşmayan turistik amaçlı seyahatleri için Gürcistan'a vizesiz olarak girecek ve bu süre bitmesinden önce çıkış yapacaktır.

Batuma özel araçla nasıl gidilir?
Araba ile Batum'a gitmek de oldukça kolaydır. Gürcistan'a geçmek için çipli bir ehliyet ile geçmek aynı zamanda kişinin ehliyeti ruhsatı ve yanında bulunan kişilerin, kimlikleri yeterlidir. Araba ile geçişlerde Gürcü trafik sigortası yapılması gereklidir. Bu sigorta 110 TL civarıdır.

Batuma geçişler serbest mi?
Kara sınır kapıları kargo trafiği haricinde giriş-çıkışlara halen kapalı olup, sadece Sarp Sınır Kapısından TSİ 09.00-17.00, Gürcistan saati ile 10.00-18.00 saatleri arasında her iki ülke vatandaşları kendi ülkelerine geçiş yapabilmektedirler.

Batum pahalı bir yer mi?
BATUM UCUZ MU? Ucuz, zaten dediğimiz gibi sınır bölgesinde yaşayanlar alışveriş için Batum'a gidiyor. Fiyatları örneklemek gerekirse; 3 ana yemek + 1 salata + 3 bira, 35 Lari (Tem 2016'da 45 TL) tuttu. Alkol ve sigara özellikle Türkiye'ye kıyasla bayağı daha ucuz.

Batum'a gitmek için aşı şart mı?
– Gürcistan'a karayoluyla girmek isteyen kişiler, aşı sertifikası (tam doz) ve son 72 saatte temin edilmiş PCR test sonucunu beraber ibraz etmek suretiyle ya da sadece test sonucunu ibraz

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
S

Atatürk lider olarak toplumumuzu nasıl etkilemiştir?

S

Gökkuşağı Nasıl Oluşuyor

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt