Son Konular

gunluk hayatımızda petrolden nerelerde yararlanılır

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
S

SoruCevap

Gunluk hayatta Petrolun kullanım alanları

Benzin, gazyağı, mazot, fueloil (yağyakıt), makine yağı, bitum ve parafin mumu cok bilinen petrol urunleridir

Benzin otomobillerde; gazyağı gaz lambalarında, bazı ısıtma aygıtlarında ve jet ucaklarının mazotlarında

Mazot (dizel yakıtıda denir) ; otobus, kamyon ve gemilerdeki dizel motorlarda kullanılmaktadır

Fueloil ; Buharlı gemilerin kazanlarında buhar uretilmesinde, celik, cam, seramik gibi maddelerin uretiminde kullanılan baz sanayi fırınlarında ve bazı binaların ısıtma sistemlerinde kullanılır

Makine yağları ; Makinelerin duzgun ve rahat calışabilmesi icin ince yada kalın makine yağlarına ihtiyac vardır

Bitum ; Asfalt ve yalıtım malzemesi uretiminde yararlanılır

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
S

Başkalaşım geciren hayvanlar neler?

S

Nora ne demek?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.699
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri