- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Gülpembe neden yazıldı?
Şarkının hikâyesi Birinci varsayım Barış Manço'nun da defalarca belirttiği üzere 1957 yılının Ramazan Bayramında hayata gözlerini yuman babaannesi Nimet Manço için yazılmış olduğu; Şöyle ki, Gülpembe, Manço 13 yaşındayken ölen babaannesinin ismidir.
Dönence ne zaman çıktı?
Dönence (şarkı)
Barış MançoGülpembe / Söz yazarıBarış Manço, Türk sanatçı; aranjör, şarkıcı, besteci, söz yazarı, TV programı yapımcısı ve sunucusu, köşe yazarı Devlet Sanatçısı ve kültür elçisi. Türkiye'de rock müziğin öncülerinden, Anadolu Rock türünün kurucuları arasında sayılır. Vikipedi
Domates biber patlıcan neden yazıldı?
Bu sesten sonra zaten cesaretini zar zor toplayan Barış Manço dikkatini kaybetmiş, konuşamamış. Kız da " senin gibi iki lafı bir araya getiremeyen bir adamla beraber olamam" demiş. Barış Manço'da bu olaydan 20 yıl sonra " Domates biber patlıcan " şarkısını çıkartmış. Şarkının sözleride aslında bu olayı anlatıyor.
Can bedenden çıkmayınca kime ait?
Barış Manço (d. 2 Ocak 1943; Üsküdar, İstanbul – ö. 1 Şubat 1999; Kadıköy, İstanbul), Türk sanatçı; şarkıcı, besteci, söz yazarı, TV programı yapımcısı ve sunucusu, köşe yazarı Devlet Sanatçısı ve kültür elçisidir. Türkiye'de rock müziğin öncülerinden, Anadolu Rock türünün kurucuları arasında sayılır.
Dönence çalıntı mı?
Gülpembe ve Dönence'nin besteleri bana aittir. Ama kimse bilmez benim olduğunu. 1980'lerin sonlarına kadar telif diye bir şey yoktu zaten, o yüzden bu detaylarla kimse ilgilenmiyordu. Bu şarkıları daha sonra üzerime aldım.
Dönence kimin şarkısı?
Barış MançoDönence / Sanatçı
Gülpembe, Barış Manço'nun en büyük hitlerinden biri; Barış Manço'nun Sözüm Meclisten Dışarı albümünde 6. sırada yer alan şarkısıdır.
Cacık şarkı sözleri kime ait?
istisnasız bu böyledir. o da öyledir. şu da şöyledir. sözleri nüktedan olsa da ruh halinize göre durduk yere adamın amına koyan şarkılar kategorisine girebilecek cacık isimli barış manço eserinin vurucu dizesi.
Kendimi hıyar gibi hissediyorum şiiri kim yazdı?
' diye biten barış manço şarkısı.
Domates biber patlıcan ne zaman çıktı?
Barış Manço Domates Biber Patlıcan nerede çekildi?
Barış bu şarkıyı 1988 yılının Ağustos ayının sonlarında Ankara'da biz TRT'ye 7'den 77'ye bütçesini geceler boyu hazırlarken yapmıştı. Ben geceler boyu hesap kitap yaparken Barış da ben uyuklamayayım diye sokaktan geçen sebzeciye takmış önündeki hayali sebze arabasını sürer ve evin salonunda bağıra çağıra sebze satardı.
Albümdeki "Kara Sevda" ve "Hayır" Ayşegül Aldinç; "Can Bedenden Çıkmayınca" Muazzez Ersoy, Fuat Güner, Nazlı ve Rafet El Roman; "Güle Güle Oğlum" Ali Kırca tarafından yeniden yorumlanmıştır….