Editör
Efsanevi Üye
GSB faaliyetleri nelerdir?
Spor alanında uygulanacak politikaların tespit edilmesi amacıyla gerekli çalışmaları yapmak, teşkilatlanma, federasyonların bağımsızlığı, spor tesisleri, eğitim, sponsorluk, sporcu sağlığının korunması, uluslararası organizasyonlarla ilgili çalışmaları koordine etmek, değerlendirmek ve denetlemek.
Gençlik Calisani sertifikasi nasil alinir?
Eğitim İçeriği
- Hazırlık Okumaları (30 Saat)
- Yoğunlaştırılmış Eğitim. (6 gün, 48 saat)
- Takip Eğitimleri. (16 saat)
- Gençlik Çalışması Stajı (10 gün, 50 saat)
- Mentörlük Oturumları (7 seans, 14 saat)
GSB projeleri nelerdir?
GSB projeleri nelerdir?
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında sivil toplum kuruluşlarına yönelik olarak "Sağlıklı Yaşam ve Spor", "Bağımlılıkla Mücadele", "Kültür ve Sanat", "Yenilikçi Fikir", "Sosyal Uyum", "Kitap Kahve" ve "Mobil Gençlik Merkezi" alanlarında proje mali destekleri …
Gençlik Merkezinde hangi etkinlikler var?
Vakıf içi etkinlikler; müzik, edebiyat, seramik, resim, drama, fotoğrafçılık, sinema, ritim, spor vb atölyeleri, etüt saatleri ve gerektiğinde bireysel ya da grup terapilerinden oluşmaktadır. Vakıf dışı etkinlikler ise; tiyatro, sinema, müze, bienal ziyaretleri, doğa sporları, piknik gibi aktivitelerden oluşmaktadır.
GSB gençlik Calisani ne is yapar?
Gençlik çalışanları doğrudan gençlere yönelik veya gençlerle çalışan, onların yaşam becerileri geliştirmelerine, sağlıklı ilişkiler kurmalarına ve kendileri için doğru kararlar vermelerine yardımcı olan profesyonel çalışanlardır.
Gençlik liderliği sertifikasi nedir?
Gençlik liderliği sertifikasi nedir?
TGSP tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı paydaşlığında düzenlenen Gençlik Liderliği Eğitim Programı (GLEP), gençlik çalışmaları yürüten kurumlarda milli, manevi değerleri merkeze alarak liderlik yapan/yapabilecek olan 21-27 yaş arasındaki gençlerin liderlik becerilerinin geliştirilmesine yönelik bir eğitim programıdır …
Koşabiliyorken Koş Projesi Nedir?
Spor Genel Müdürlüğü 'Koşabiliyorken Koş' projesi ile İl ve ilçelerde belirlenen koordinatörler sorumluluğunda bağlı il ve ilçe müdürlüklerinin yanı sıra, yerel yönetimler ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait açık ve kapalı alanlar kullanılarak, her yaş kategorisinden vatandaşlarımıza ücretsiz spor yapma imkanı …
Gençlik merkezinde ne yapabilirim?
Gençlik Merkezleri Gençlik Merkezleri; gençlerin serbest zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olmak, gençleri sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif faaliyetlere yönlendirmek gençlerin kişisel, sosyal ve ruhsal gelişimine katkıda bulunmak, gençlere rehberlik ve danışmanlık yapmak, gençleri zararlı …
Polatlı Gençlik Merkezi neler var?
Polatlı Gençlik Merkezi neler var?
İçerisinde bulunan kadın ve erkek spor salonları, dijital kütüphane, oyun merkezi ve kafeteryası ile Polatlı'da gençlere yönelik tüm sosyal ve eğitim aktivitelerini tek bir çatı altında toplayan Gençlik Merkezi gençlerin yeni buluşma noktası olarak büyük beğeni topluyor.
Gençlik Calisani ne mezunu?
2) Gençlik Çalışanı pozisyonları için; a) Yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde ilgili grup için belirlenmiş bölümlerden mezun olmak. b) Gençlik Çalışanı pozisyonu 5. Grup için Bakanlığımızca verilen gençlik liderliği sertifikasına sahip olmak.
Yurt yönetim memuru ne kadar maaş alır?
KYK Yurt Yönetim Memurlarının 2020 yılı için maaşları 3.450 TL'dir. KYK yurt yönetim memurları maaşlarının yanı sıra nöbet ücreti de alırlar, nöbet parası en fazla 90 saat üzerinden verilmektedir. Yeni yılın bütçe kanununda fazla çalışma ücreti saat başına 2,26 TL olarak belirlenmiştir.
Kimler gençlik lideri olabilir?
Kimler gençlik lideri olabilir?
a) Üniversitelerin en az 2 yıllık önlisans bölümlerinin birinden mezun olmak. b) Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak. kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından cezaları bulunmamak. ç) Başvuru tarihi itibarıyla askerlikle ilişkisi bulunmamak.
Sporun temel politikaları nelerdir?
Çalışmada,spor politikasını oluşturan unsurlar; Teşkilatlanma, Federasyonların Özerkleşmesi, Spor Tesisleri, Eğitim, Sponsorluk, Sporcu Sağlığının Korunması, Uluslar arası İlişkiler ve Spor Ortamı olarak ele alınmış ve bu unsurların geliştirilmesiyle ilgili öneriler belirtilmiştir.
GSB ne işe yarar?
Gençlik ve Spor Bakanlığı isminin kısaltmasından oluşan GSB, belirli evraklarda ve mecralarda bakanlığı vurgulamak amacıyla kullanılıyor. 2011 yılında kurulan GSB, daha öncesinde misyonunu Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı olarak sürdürmekteydi.
Türkiyenin spor politikası nedir?
Türkiyenin spor politikası nedir?
Türkiye'de Sporun Devlet Politikası haline gelmesi; 1982 Anayasasının 59'ncu maddesinde "Devlet, her yaştaki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirecek tedbirleri alır. Sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder." maddesiyle resmileşmiştir.
Spor tesisleri nelerdir?
Spor tesisi; kamu ve özel işletmeler tarafından kurulan, içerisinde spor etkinliklerinin uygulanmasına olanak tanıyan, aktif ve pasif katılım fırsatı sunan spor alanlarıdır. Spor işletmesi ise, üretim faktörlerini bir araya getirerek spor mal ve hizmetlerini üretmek amacıyla kurulan birimlerdir.
GSB nerede çalışır?
Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı
GSB
Türü | Bakanlık
Bağlılığı | Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı
Adres | Büyük Esat Mahallesi Koza Sokak 34 Çankaya, Ankara
Yıllık bütçe | ₺22.859.079.000 (2021)