Editör
Efsanevi Üye
Grekce Christos ne demek?
Yeni Ahid'de kelime Grekçe "Christos yanlısı" anlamında Christianos şeklinde geçmektedir. Christos, İbrânîce'de "kutsal yağ sürülmüş, yağlanmış" anlamına gelen Maşi'ah'ın Grekçe çevirisi olup Latince'ye Christus, günümüz Batı dillerine Christ olarak intikal etmiştir.
Hristiyanlığa göre insan nedir?
Sonuç olarak: Hristiyan ilahiyatı açısından insan Tanrı'nın benzeyişinde yaratılmış değerli bir varlıktır. Rab ile ilişkisini yeniden kurmadığı sürece kendiliğinden iyi olamayacağı gibi hem Rab hem kendisi hem de toplum ile barışık değildir.
Hristiyanlık ibadetleri nedir?
Hristiyanlık ibadetleri nedir?
Yıllık ibadetler, bayram ve anma günü şeklindedir. Noel, Epifani, Paskalya, Haç Yortusu, Meryemana Günü bunlardandır.
Nasara kime denir?
Nasara kime denir?
özellikle afrika kıtası siyahı müslümanları tarafından; beyaz insanlar için kullandıkları ifade. müslüman olmayan – kafir insan anlamındadır.
Hristiyanlara neden Nasara denir?
İkincisi de Âl-i İmrân sûresi 52. âyetinde Hz. İsa'nın takipçilerine yönelik sorduğu "Allah'a giden yolda benim yardımcılarım (ensârî) kimlerdir?" sorusuna havarilerin "Biz Allah'ın yardımcılarıyız (nahnu ensârullah)" cevabındaki "yardım edenler" anlamında nasârâ denmiştir.
Hıristiyan inancının temelini ne oluşturur?
Hıristiyanlıkta Tanrı inancının temelinde Teslis unsuru vardır. Matta İncilinde Mesih-İsa'nın Havarilerine "Baba, Oğul ve Kutsal Ruh adıyla vaftiz edin." (Matta 28:19) şeklinde emir verdiği belirtilir. Bu emir, Teslisin temel dayanağıdır.
Evanjelizm nedir ve neye inanırlar?
Evanjelizm nedir ve neye inanırlar?
Evanjelizm adını ilk kullanan kişi, Reform hareketinin lideri Martin Luther'dir. Evanjelizm, genel anlamıyla İncil'ler hakkında vaaz vermektir. İsa üzerinde yoğunlaşan bu vaazların amacı Hristiyan olmayanları bu dine davet etmektir. Evanjelizm, Amerika'daki Hristiyan toplumunun en tutucu ve radikal dinci kanadıdır.
Hristiyanlık kaç yıllık din?
Hristiyanlık kaç yıllık din?
Hristiyanlığın kökenleri en azından, MS 1. yüzyılda Roma İmparatorluğu yönetimindeki İsrail ve Filistin bölgesine değin uzanmaktadır. Hristiyanlık, temel olarak Yahudilik inancı üzerine kurulmuş ve daha sonraları Tarsuslu Pavlus'un da etkisiyle müstakil bir din olarak gelişmiştir.
Kuranda gecen Nasara ne demek?
Kur'an'da Hıristiyanları ifade etmek için en çok kullanılan kelime Nasara'dır. Bunun dışında Ehl-i Kitap tabiri de Yahudilerle birlikte Hıristiyanları da içerisine aldığı için Ehl-i Kitap'ın geçtiği yerlerde de Hıristiyanlara atıf olduğu görülmektedir.
Nasara çekmek ne demek?
"bir kere yardım etmek" demektir.
Nasara Yensuru Nasran ne demek?
Nasara Yensuru Nasran ne demek?
نصر (nasara): Fiil-i mâzi."yardım etti" demektir. ينصر (yensuru): fiil-i Muzâri."yardım eder, yardım ediyor, yardım edecek" anlamlarında kullanılır. نصرأ (nasran): Masdar."yardım etmek " demektir.