Modoratör
Efsanevi Üye
Grafen nedir ne işe yarar?
Grafen, bir atom kalınlığında insan tarafından bilinen en ince malzemedir. Aynı zamanda şaşırılacak derecede güce sahiptir. Daha da ayrıntı vermek gerekirse çelikten yaklaşık 200 kat daha güçlüdür. Bunun birlikte grafen mükemmel bir ısı ve elektrik iletkendir ve ilginç ışık emme yeteneklerine sahiptir.
Grafeni ne çözer?
Grafeni ne çözer?
Grafen oksidin fiziksel özellikleri, işlevselliğinden bahsetmeden tartışılamaz. GO tipik olarak OH, COOH ve Epoksit grupları dahil olmak üzere>% 40 oksijen grubuna sahiptir. Bu fiziksel özellik, Di su, NMP, DMF, THF, Etanol ve diğer polar çözücülerde grafen oksit dağılımını mümkün kılar.
Grafen kim üretecek?
Grafen kim üretecek?
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İvedik OSB'de, Nanografi firmasının Grafen Seri Üretim Tesisi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, fiziksel, kimyasal ve mekanik özellikleriyle büyük yankı uyandıran grafenin, insanlık tarihinin en büyük malzeme buluşlarından biri kabul edildiğini belirtti.
Grafen pahalı mı?
Temel olarak grafenin üretim biçiminden kaynaklanan bu bedel artışı, yakın zamanda yenilenen üretim yöntemleriyle bir miktar düşürülmüş olsa da, bu göreceli ucuz miktar bile oldukça pahalı.
Grafen nasıl yok edilir?
Grafen nasıl yok edilir?
Kimyasal Ayrıştırma Yöntemi Grafit tabakalarının arasına sitrik asit gibi kimyasallların katılması ile grafen tabakalarının ayrıştırılması sağlanabilmektedir.
Türkiye'de grafen nerede üretiliyor?
Türkiye'de grafen nerede üretiliyor?
Nanografi Nanoteknoloji AŞ'nin geçen yıl açılışı gerçekleştirilen Ankara'daki grafen seri üretim tesisi de Türkiye'nin ileri teknoloji malzeme alanında önemli bir ihtiyacını karşılıyor.
Grafen ne kadar sağlam?
Grafen karbon atomlarının birbirlerine altıgen oluşturacak şekilde (yapıları bal peteğine benzetilebilir) bağlanmaları sonucu oluşur ve tek atom kalınlığında bir malzemedir. Ancak aynı kalınlıktaki çelikten yaklaşık 200 kat daha güçlüdür.
Grafen fiyatı ne kadar?
Grafen fiyatı ne kadar?
Grafen 1.5 kg.. Fiyatı: 100 gr mı 4000 dolar.. yani 60.000 Dolar..
Grafen nasıl temin edilir?
Grafen nasıl temin edilir?
İrlanda ve İngiltere'den bilim insanlarının oluşturduğu ekip grafen elde edebilmek için kurşun kalemlerde kullanılan grafit tozunu mutfak robotuna döküp ardından su ve bulaşık deterjanı ekleyerek yüksek devirde karıştırdı. Bu deneyin sonuçlar Nature Materials dergisinde yayınlandı.