Son Konular

GPO ayarlari nedir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

GPO ayarları nedir?

Group Policy ayarları, Active Directory üzerinde oluşturulur, değiştirilir ve Active Directory veritabanında tutulur. Tutulan ayarların bulunduğu bu nesneye Group Policy Object (GPO) adı verilir. Oluşturulan ve uygulanan Group Policy Object (GPO), istemci tarafından Domain Controller'dan indirilir.
Group Policy Management nerede?
Start/Windows Administrative Tools "Group Policy Management" altından açılır. Yapı üzerindeki tüm GPO'lar "Group Policy Objects" altında bulunur. AD kurulduktan sonra iki tane GPO ayarının varsayılan olarak oluşturulmuş olarak geldiğini görebilirsiniz.

Domain Group Policy nedir?

Bu policy'ler, sadece domainde uygulandıkları container'ın altındaki bilgisayarları ve kullanıcıları etkiler. Domain Group Policy'ler aracılığı ile, güvenlik ayarları, işletim sisteminin kullanıcıya davranışı ve kullanıcının çalışma ortamını denetleyebiliriz.
GPO açılımı nedir?
GPO(Group Policy), Active Directory ile birlikte gelen bir özelliktir. Dc server üzerinden güvenlik ayarları, kısıtlamalar, standart konfigürasyonlar, yazılım dağıtımı gibi işlemleri yapmamızı sağlayan bir merkezi yönetim protokolüdür.
Group Policy ayarlarını yapabilmek için GPMC yüklü olması gerekir. Bunun için gpmc.msi paketini download edip yükleyebilirsiniz. Yükleme işleminden sonra Çalıştır–> gpmc.msc yazıp enter dediğinizde Group Policy Manager açılmış olacaktır.
Audit Policy ne işe yarar?
Kullanıcıların oturumlarını açma olaylarının izlenmesini sağlar. Audit Account Management; Kullanıcılar üzerinde yapılan yönetim işlemlerinin yönetilmesini sağlar.

Sysvol nedir?

Kullanıcılar bilgisayarlarını açarken alacakları group policy ayarlarını bu Sysvol paylaşımı üzerinden gerçekleştirirler. Ayrıca Sysvol klasörü Domain Controller ile kendi arasındaki replikasyonu bu sysvol paylaşımı üzerinden gerçekleştirir.
Audit Policy ile hangi ayarlar yapılır?
Audit Log Policy Nasıl Konfigüre Edilir?

Que son habitos alimenticios ejemplos?

Sindirim sistemi hastaliklari nasil anlasilir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.679
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt