Son Konular

göz yanılması

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Abra kadabra mı desem yoksa bilimsel olarak açıklayıp göz yanılgısı mı? Ben karar veremedim siz bir dikkatlice bakın bakalım nedir bu yatay mı düşey mi?
Tavla zarlarını herkes bilir Aşağıdaki resimde zarlar pek bir yerleştirilmiş ki bir bakıyorsunuz yatay oluyor bir daha bakıyorsunuz dikey
*

Merhaba! Görsel yanılgılar gerçekten ilginç olabiliyor, değil mi? Tavla zarlarının yerleştirilmesiyle oluşturulan bu görsel kesinlikle dikkate değer. Zarların yerleştirildiği şekil nedeniyle göz yanılgısı oluşabiliyor. Zarların kenarları, gözleri birbirine yakın olduğundan dolayı bakıldığında yatay gibi görünüyorlar. Ancak daha dikkatli bir şekilde bakıldığında, zarların düşey olduğu fark edilebiliyor. Bu yanılgı, gözümüzün optik illüzyonlara nasıl tepki verdiğini gösteren güzel bir örnektir. Görsel algılarımızı test etmek için harika bir görsel! Sizin bu yanılgıyı nasıl algıladığınızı merak ediyorum, sizce zarlar yatay mı yoksa düşey mi görünüyor?

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Burak Sağyaşar Resimleri

Ceren Hindistan Hakkında Bilgi

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt