Editör
Efsanevi Üye
Gökler ve yerler nasıl yaratıldı?
Yerin, dört gün içerisinde ev-rimleşerek canlıların yaşamasına elverişli duruma geldiğini haber vermiştir. Bu arada öteki yıldızlar da evrimleşmiş ve yedi gök, alt günde evrimleşip bu hale gelmiştir. Yer nasıl iki günde yaratılıp ondan sonra dört gün (evre) içinde evrimleşmiş ise gökler de öyle olmuştur.
Hz Âdem neden yaratıldı?
Hz Âdem neden yaratıldı?
İnsanlığın atası, ilk insan ve ilk Peygamber olma vasıflarını taşıyan Hz. Adem (a.s), yeryüzünün her yerinden alınan bir tutam toprakla yaratılmıştır. Kuran-ı Kerim'de Hicr Suresindeki "Ben kuru bir çamurdan, şekillendirilmiş balçıktan bir insan yaratacağım.
Hz Âdem kuranda geçiyor mu?
Hz Âdem kuranda geçiyor mu?
Kur'an'ın topraktan yaratılan Hz. Adem olduğunu belirttiğini daha önce (Ali İmran, 59) belirtmiştir. Sonra o toprak düzeltildi, tamamlandı içine ruh üflendi (Secde, 9) ve ebül beşer, insanın babası yaratıldı.
Allah yeri göğü kaç günde yarattı?
Tevrat'taki doğuş (Genesis) ile ilgili anlatımlara göre dünya 6 günde yaratılmıştır. Yaşlı Dünya yaratılışının bazı türlerinde bu durum şöyle ele alınır. 6 günden bahsederken 24 saatlik günler değil, daha uzun süreler ifade edilmektedir. Bir gün olarak, bir dönem ifade edilmiş olabilir.
Kainat kaç günde yaratıldı?
Kainat kaç günde yaratıldı?
Kurân'da belirtilen bir günün, dünya günlerinden bin veya elli bin sene gibi uzun bir zamanı kapsadığı bazı ayetlerde açıkça ifade edilir. Kâinatın yaratılmasındaki 6 günü; her biri binlerce seneye yakın olan ve kâinatın tüm ömrünü ifade eden "6 vakit" olarak tefsir edilmiştir.
Hz Âdem kaç yıl önce dünyaya geldi?
Hz Âdem kaç yıl önce dünyaya geldi?
Çünkü dine dayandırılan bazı asılsız rivayetlerde Âdem'in (sa) yaradılışı en nihayet 15 ila 30 bin yıl öncesine götürülür. Hatta Tevrat'ta bütünüyle dünyanın ömrünün 10 bin yıl olduğu, Âdemi'in ise MÖ 3761 de yaratıldığı, söylenir. Bu da Âdem'den günümüze kadar 5780 yıllık bir geçmişin olması demektir.
Hz Âdem kaç günde yaratıldı?
Tevrat'ta Âdem'in yeryüzünde, altıncı günde yerin toprağından yaratıldığı bildirilmekte, başka bilgi verilmemektedir. Apokrif kabul edilen kitaplarda ise Âdem'in, yaratılışın altıncı günü olan cuma gününün ilk saatinde Kudüs'te yaratıldığı nakledilmektedir (bk. J. B. Frey, DBS, I, 112).
Hz Âdem kaç yıl yaşadı?
Hz Âdem kaç yıl yaşadı?
Müslümanlar, Âdem'in yaratılmış ilk insan ve ilk peygamber olduğuna inanırlar. İnanışa göre Allah onu Rahman suretinde yaratmış ve ona kendi ruhundan üflemiştir. Tevrat veya Yahudi kaynaklarına göre Âdem'in 1000 veya 2000 yıl yaşadığı kabul edilir.
Hz Âdem kaç yaşında öldü?
Hz Âdem kaç yaşında öldü?
Bir rivayete göre 2000 yaşında iken Cuma günü vefat etti. Hz. Havva 40 sene sonra vefat etti. Kabirlerinin Kudüs'de veya Mina'da Mescid-i Hif'de veya Arafat'ta olduğu rivayetleri vardır.
İnsan nerede yaratıldı?
Kuzey Afrika'da bulunan beş yeni Homo Sapiens (modern insan) fosili, ilk insanların tahmin edilenden 100 bin yıl önce ortaya çıktığını gösteriyor. Yeni bulgulara göre insanların evrimi Afrika kıtasının çeşitli noktalarından eşzamanlı olarak gerçekleşti.
Allah insanı yeryüzünde ne olarak yarattı?
Allah insanı yeryüzünde ne olarak yarattı?
Cenabı Hak, bir ayette: "(Ben) cinleri ve insanları, ancak bana ibâdet etsinler diye yarattım!" (Zariyat, 56) buyuruyor. Bir hadis-şerifte ise: "Ben gizli bir hazine idim keşfedilmek, bilinmek istedim. O yüzden mahlukatı yarattım." buyuruyor. Kendisindeki isim ve sıfatlarının tecellisini görmek ve göstermek istemiştir.