Modoratör
Efsanevi Üye
Goc belgesi ne kadar?
GOC (General Operator Certificate – Genel Telsiz Operatör Yeterliliği) için eğitim süresi 13 gündür. GOC eğitimi idare tarafından ilan edilen uygulama sınav tarihlerine göre planlanmakta olup genellikle sınav tarihlerinden 1 ay öncesinde 10 kişilik kontenjanın dolması ile açılmaktadır.
Göç sertifika programı ne demek?
Göç sertifika programı ne demek?
Küresel dönüşümlere odaklanan program, göçmenlerin hayatlarını şekillendiren konular kapsamında insan hakları, devletler, ulusötesi hareketler ve göç yönetimi; göç ekonomisi, göç alan toplumlarda vatandaşlık, bütünleşme ve kültürel çeşitlilik; ve göç ve kalkınma ilişkisini ele alıyor.
Goc Roc ne demek?
GOC (General Operator Certificate-Genel Telsiz Operatör Yeterliliği) için eğitim süresi 13 gündür. ROC (Radio Operator Certificate-Tahditli Telsiz Operatör Yeterliliği) için ise eğitim süresi 7 gündür.
Goc Gmdss nedir?
Goc Gmdss nedir?
GMDSS (Global Maritime Distress Safety System – Küresel Denizcilik Tehlike ve Güvenlik Sistemi), denizde ortaya çıkan tehlikelerde kara esaslı iletişim sistemlerininde kullanılarak kurtarma birimlerini otomatik olarak uyaran, arama ve kurtarmayı otomatik olarak hızla temin eden uluslararası bir sistemdir.
Avrupa Birliği Eğitim Sertifikası ne işe yarar?
Avrupa Birliği e-Sertifika Programı, Avrupa Birliği'nin (AB) temel yapısı ve günümüzdeki konumu, AB kapsamındaki temel tartışmalar ile Türkiye-AB ilişkilerindeki gelişmeler hakkında bilgi sunmayı amaçlamaktadır.
ROC açılımı nedir?
ROC açılımı nedir?
Sinyal algılama teorisinde, alıcı işletim karakteristiği (orijinal adıyla; Receiver Operating Characteristic – ROC) ya da sade biçimde ROC eğrisi olarak tanımlanmaktadır.
ROC sınavı nedir?
ROC (Radio Operator Certificate – Tahditli Telsiz Operatör Yeterliliği) için ise eğitim süresi 7 gündür. ROC eğitimi idare tarafından ilan edilen uygulama sınav tarihlerine göre planlanmakta olup genellikle sınav tarihlerinden 1 ay öncesinde 10 kişilik kontenjanın dolması ile açılmaktadır.
Goc telsiz ehliyeti nedir?
Goc telsiz ehliyeti nedir?
Genel Operatör (GOC) Gemilerde bu sistemlerin kullanılması kullanılması, acil durum ve arama kurtarma operasyonlarında görev alınabilmesi için Gemideki Güverte sınıfı Telsiz Zabitlerinin seyir görevlerinin yanında alması zorunlu olan bir yeterlik belgesidir.
Goc sınavı nasıl oluyor?
GOC ehliyeti için konuşacak olursak, İngilizce sınavı, operasyon rutin ve acil durum iletişimi ağırlıklı olarak çıkacak. Ayrıca, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü'nün Twitter sayfasından paylaştığı üzere sınavlar artık yılda üç sefer değil, 14 sınav merkezinde istenilen zaman başvuru yapılarak girilebilecek.