- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Gıda güvenliği kimin sorumluluğunda?
Türkiye'de gıda güvenliğinin sağlanmasındaki yetkili otorite Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olup Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü de uluslararası kuruluşların nezdinde bir irtibat noktası gibi görev almaktadır.
Gıda güvenliği sistemleri nedir?
Kuruluşlarda Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi uygulamaları üretim kontrolü, ürün kontrolü, ekipman kontrolü; bakım ve genel hijyen uygulamaları; personel ve ziyaretçi hijyeni; taşıma, depolama, ürün bilgisi; eğitim, tedarikçi seçimi ve değerlendirmesi; eğitim, iletişim ve benzeri konuları kapsamaktadır.
Gıda güvenliği tehlikesi nedir?
Gıda güvenliği tehlikesi nedir?
Gıda güvenliği; gıdada tüketim anında veya (tüketici tarafından kullanıldığında) gıda kaynaklı tehlikelerin bulunması ile ilgilidir. Gıda güvenliği tehlikelerinin girişi gıda zincirinin herhangi bir basamağında ortaya çıkabilir, bu nedenle de gıda zinciri boyunca etkin bir kontrolün gerçekleştirilmesi önemlidir.
Gıda güvenliği ekibini kim oluşturur?
Gıda güvenliği ekibini kim oluşturur?
HACCP ekibinde yer alacak kişiler işletmede görev alan kişilerdir. Ekibe dışarıdan danışman ve teknik uzman dahil edilebilse de esas olan işletme personelinden oluşmasıdır.
Gıda güvenliği yönetim sistemi Belgesi Nedir?
ISO 22000 belgesi, gıdanın amaçlanan kullanıma uygun olarak hazırlandığında veya tüketildiğinde tüketiciye zarar vermesinin engellenmesi için getirilmiş olan uluslararası bir "Gıda Güvenliği Standardıdır."
Gfsi belgeleri nelerdir?
GFSI Belgelendirmesi GFSI ; İngilizce Global Food Safety Initiative , Türkçe Küresel Gıda Güvenliği İnsiyatifi anlamına gelen kuruluşdur. GFSI Sertifikasının amacı, küresel bir gıda güvenlik standardı oluşturup firmaların kendi pazarlarında daha güvenli gıdalar satmalarını sağlamaktır.
Gıda kontrolü nasıl yapılır?
Gıda kontrolü nasıl yapılır?
Denetim, gıda üretim zincirinin tüm aşamalarında veya uygun görülen aşama ve/veya aşamalarında denetim programına uygun olarak yılda en az iki kez; ayrıca gerekli görüldüğü zamanlarda veya şüphe ve şikayet üzerine yapılır. Denetim, önceden uyarı yapılmaksızın gerçekleştirilir.
Gıda Kontrol örgütleri nelerdir?
Gıda Kontrol örgütleri nelerdir?
Birleşmiş Milletler uzmanlık kuruluşlarından biri olan FAO, dünyadaki gıda ve tarımla ilgili çalışmaları organize edip geliştirerek gıda güvenliğini sağlamayı amaçlamaktadır. Üye Ülkeler: FAO'ya 194 devlet üyedir. Ayrıca, Avrupa Birliği "üye örgüt", Faroe Adaları ve Tokelau ise "ortak üye" statüsündedir.