Son Konular

Genel kurul defterine neler yazilir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Genel kurul defterine neler yazılır?

Kararların genel kurul toplantı ve müzakere defterine kaydedilmesi halinde Ticari Defterler Tebliğinin 10. maddesinin 2. fıkrasında (Karar defterindeki kayıtların en az aşağıdaki bilgileri içermesi şarttır: a) Karar tarihi, b) Karar sayısı, c) Toplantıda hazır bulunanlar, ç) Kararın içeriği, d) Üyelerin imzaları) …

Kanuni defterler nelerdir?

Yevmiye Defteri.

Yönetim kurulu karar defterine neler yazılır?

Yönetim kurulu karar defterine neler yazılır?
Yönetim kurulu karar defteri, anonim şirketlerde yönetim kurulunun şirket yönetimi ile ilgili olarak aldığı kararların yazılacağı ciltli ve sayfa numaraları teselsül eden defterdir….Yönetim Kurulu Karar Defteri
- Karar tarihi,
- Karar sayısı,
- Toplantıda hazır bulunanlar,
- Kararın içeriği,
- Üyelerin imzaları.

Ticari defterlere neler işlenir?

Ticari defterlere neler işlenir?
Ticari defter, ticari işetmelerin mali durumunu, borçlarını ve alacaklarını, yaptıkları harcamaları, alınan kararları tuttuğu defterdir. Ticari defterler içeriğine göre çeşitlere sahiptir. Ticari defterlerin var olmasının sebebi ticari hayattaki güvenliğin sağlanmasıdır.

Apartman karar defterine elle yazma zorunluluğu var midir?

Kararlar nereye yazılır? Yasa hükmü, noter tasdikli karar defterine yazılması gerektiğidir. Ancak istisnai durumlarda, örneğin karar defterinin elde olmaması, karar defterinin henüz noterde tasdik görmemiş olması hallerinde kararlar düz beyaz kağıda yazılır ve sonra karar defterinin ilgili sayfasına yapıştırılır.

Apartman yönetimi karar defteri nasıl doldurulur?

Apartman Defteri Nasıl Doldurulur? Kat malikleri kurulunun aldığı kararlar, apartman defterinde ilk sayfadan başlayarak işlenir. Noter tasdikli sayfalara yazılan kararlar, toplantıda bulunan malikler tarafından imzalanır. Kararlara aykırı oylama yapanlar ise imza atarken kararın sebebini açıklamak zorundadır.

Tasdike tabi defterlerin tasdik zamanı ve makamı nelerdir?

Tasdike tabi defterlerin tasdik zamanı ve makamı nelerdir?
Vergi Usul Kanununun 222 nci maddesinde ise; defterlerini ertesi yılda da kullanmak isteyenlerin Ocak ayı içinde, hesap dönemi Maliye Bakanlığınca tespit edilenlerin ise bu dönemin ilk ayı içinde "Tasdik Yeniletmeye" mecbur oldukları açıklanmıştır.

Genel kurul defterine neler yazılır konusuna ilişkin olarak belirtilen bilgilere göre, genel kurul toplantı ve müzakere defterine kaydedilmesi gereken bilgiler aşağıdaki gibidir:

- Karar tarihi
- Karar sayısı
- Toplantıda hazır bulunanlar
- Kararın içeriği
- Üyelerin imzaları

Yönetim kurulu karar defterine ise aşağıdaki bilgilerin yazılması gerekmektedir:

- Karar tarihi
- Karar sayısı
- Toplantıda hazır bulunanlar
- Kararın içeriği
- Üyelerin imzaları

Apartman kararlarıyla ilgili olarak ise kararlar genellikle noter tasdikli karar defterine yazılmalıdır. Ancak bazı istisnai durumlarda (örneğin karar defterinin elde olmaması), kararlar düz beyaz kağıda yazılıp daha sonra ilgili defterdeki sayfaya yapıştırılabilir.

Tasdike tabi defterlerin tasdik zamanı ve makamıyla ilgili olarak Vergi Usul Kanunu'nun 222. maddesinde belirtilen kurallara göre, defterlerini ertesi yılda da kullanmak isteyenlerin Ocak ayı içinde ya da hesap dönemi Maliye Bakanlığınca tespit edilenlerin bu dönemin ilk ayı içinde "Tasdik Yeniletmeye" mecbur oldukları ifade edilmektedir. Bu şekilde belirli zamanlarda defterlerin tasdik ettirilmesi gerekmektedir.

Baska birine kontor nasil gonderilir?

Iscilikte KDV olur mu?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.699
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt