Son Konular

Genel imalat giderleri nelerdir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Genel imalat giderleri nelerdir?

Genel üretim giderleri, direkt ilk madde ve malzeme direkt işçilik dışında kalani fakat imalatla ilgili olan bütün giderlere denir.

Personel giderleri nelerdir?

İşletmeler için en önemli gider kalemlerinden biri şüphesiz personel giderleri. Bu gideri oluşturan elbette tek başına maaş değil. Çalışanların oluşturduğu maliyet, verilen maaşın yanı SGK primi ve işsizlik sigortası gibi kalemleri de kapsıyor. Personelin ulaşım, yemek ve diğer maliyetleri değişkenlik gösterebilir.
79 gider çeşitleri nedir?
7/B seçeneğini kullanan işletmelerin maliyet giderlerinin izlendiği hesap grubudur. Açılış kayıtları daima borç taraflıdır.

730 Genel üretim giderleri neleri kapsar?

730. Genel Üretim Giderleri : İşletmenin üretimi ve bu üretime bağlı hizmetler için yapılan direkt işçilik ve direkt ilkmadde ve malzeme dışında kalan giderlerin izlendiği hesaptır.

Genel üretim giderleri kalemleri nelerdir?

Genel Üretim Maliyetlerinin Çeşitleri
Personel maliyeti nedir?
Personel maliyetleri, işletmelerin gider kalemleri arasında yüksek paya sahip harcamalarından kabul edilir. Pek çok işveren, bu maliyetler karşısında çeşitli devlet teşviklerinden yararlanabilir. Bir çalışan olarak işvereninizden alacağınız net maaş, size ulaşmadan önce brüt miktarıyla hazırlanır.
Maaş ödemeleri, personel adına ödenen gelir vergisi ve sigorta primleri ödenecek vergiyi azaltır. Bununla birlikte personeliniz için harcadığınız tedavi ve ilaç ücretleri de gider olarak gösterilebilir. Ulaşım ve taşınma.
Bir işletmenin faaliyetlerinde kullanılmak veya satılmak üzere satın alınmış varlık ve hizmetlerin maliyeti işletme gideri olarak tanımlanıyor. Bu giderlere, ilgili döneme ait amortisman ve tükenme payları da dahil ediliyor.
7a ve 7b seçeneği nedir?
– 7/A Seçeneği – 7/B Seçeneği Page 3 MALİYET HESAPLARI Kullanıcılar: 7/A Seçeneği: Ek finansal tabloları düzenlemek zorunda olan üretim ve hizmet işletmeleri. 7/B Seçeneği: Ek finansal tablo düzenlemek zorunda olmayan üretim ve hizmet işletmeleri ile ticaret işletmeleri.

Genel üretim giderleri özellikleri nelerdir?

genel üretim maliyetlerinin özellikleri:

Long John ne demek?

Osmanli-Avusturya mucadelesinin sebebi nedir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt