- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Gemoloji Hangi bölüm?
Gemoloji, mücevherlerde kullanılan değerli taşların ve süs taşlarının tanımlanması ve sınıflandırılmasını görev edinen bilim dalıdır. Taşların oluşumunu, çıkarıldığı yerleri, fiziksel ve kimyasal özelliklerini inceler. Bu bilim dalının ülkemizdeki diğer adı Kıymetli Taş bilimi'dir.
Gemolog ne iş yapar?
gemoloji ile uğraşan bilim adamlarına verilen sıfat. süstaşları üzerinde uzmanlaşan bu kişiler, sentetik ve taklitlerini gerçeğinden ayırmak, gerektiğinde taşın kristal yapısına ve göre işlenmesini yönlendirirler. işin temelinde iyi mineroloji ve kristalografi bilgisi gerektirmektedir.
Gemoloji laboratuvarında, elmas (pırlanta), safir, zümrüt, yakut başta olmak üzere tüm renkli mücevher taşlarının sertifikalandırılması ve kimliklendirilmesi uluslararası standartlarda bilimsel ve analitik yöntemlerle gerçekleştiriliyor.
Gemoloji Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Taban Puanları ve Sıralama
Gemoloji eğitimi nedir?
Bu eğitim, kuyumculuk endüstrisinde kullanılan renkli taşların uluslar arası standartlara göre tanımlanmasını, derecelendirilmesini kapsar. Temel gemoloji terminolojisini ve renkli taşlar pazar dinamiklerinin öğrenilmesi amaçlanmaktadır.
Pırlanta uzmanına ne denir?
Mesela, gemolog (Değerli Taş Uzmanı) ünvanıyla ilgili şirketlerde 5 – 10 bin lira civarında ücretle çalışabilirsiniz. Takı tasarımcısı olarak kendi işinizi kurabilir, altın rafineri ve borsasında iş bulabilir, mücevher üretebilir, satışçı olabilirsiniz. Eğer yeterince uzman iseniz bilirkişilik bile yapabilirsiniz.
Pırlanta uzmanı nedir?
Pırlanta konusunda profesyonel bilgi sahibi olup, yeni bir meslek olarak edinmek isteyenler. Pırlantayı sahtelerinden ayırt etmek isteyenler. Pırlanta ürünleri olup, pırlanta ürünler alıp satıp değişimler yapanlar. Pırlanta bir ürün almadan önce pırlanta ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmak isteyenler.
GLT sertifikası Türkiye Gemoloji Laboratuvarı tarafından verilmektedir. Satın aldığınız kehribar ürününün laboratuvar koşullarında gemologlar(taş uzmanları) tarafından incelendiğini, ve gerçekliğini belgeleyen bir sertifikadır.
Gemoloji kac puan?
Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Taban Puanları ve Sıralama
Marmara Üniversitesi kuyumculuk ve mücevherat tasarımı kaç yıllık?
Program Tanımları Dört yıllık lisans eğitimi veren "Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu" bünyrsinde Bakanlar Kurulunun 11.03.2013 tarih, 2013/4459 sayılı kararı ile kurulmuştur. Eğitim dili Türkçe'dir.
Doğal taş sertifikası nasıl alınır?
Doğal Taşları İşleme Kursu Fiyatı Bu kursun alternatifini öğrenmek için eğitim koordinatörlerimize ulaşabilirsiniz. Ya da bu kurs için size en yakın halk eğitim merkezlerine başvuruda bulunarak bu kursa katılabilir ve sertifika sahibi olabilirsiniz.