- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Gemi operatörü ne iş yapar?
Gemilerin buharlı, elektrikli ve motorlu vinçlerini hizmete elverişli ve emniyetli olarak çalıştıran, gemi yük donanımlarının hazırlanmasını sağlayan kişidir.
Limanlarda ne iş yapılır?
Limanlarda ne iş yapılır?
Deniz ve liman işletmeciliği bölümü mezunları çalıştıkları yerlerde şu işleri yaparlar: Gemilerin denize elverişliliğinin devamıyla ilgili olarak tespit yahut talep edilen eksikliklerin giderilmesi için mal ve hizmet satın alır. Bu mal ve hizmetlerin gemiye ulaştırılmasını sağlar.
Gemi Operasyon Sorumlusu nasıl olunur?
Nasıl Gemi Operasyon Memuru Olunur? Gemi operasyon memuru olmak için iki yıllık eğitim veren meslek yüksekokulların Deniz ve Liman İşletmeciliği önlisans bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.
Gemi acentesi nedir ne iş yapar?
Gemi acentesi nedir ne iş yapar?
Gemi Acenteleri, deniz taşıt ve araçları ile yolcu ve yük taşımalarında gemi sahibi, kaptanı, işleticisi ve/veya kiracısı nam ve hesabına üçüncü kişi ve kuruluşlara karşı hak ve menfaatlerini tayin edilen bölge içinde koruyan ve bunun karşılığında ücret alan kişi ve kuruluşlardır.
Deniz Trafik Operatörü nasıl olunur?
Deniz Trafik Operatörü 12 Lisans Denizcilik alanında lisans düzeyinde eğitim veren yüksek öğretim kurumlarından birinden mezun olmuş olmak. Herhangi bir sosyal güvenlik Kurumundan emekliye ayrılmış olmamak. Bu kapsamda işe alınacak aday, Deniz Trafik Operatörü adayı olarak işe başlatılır.
Acente memuru ne iş yapar?
Acente memuru ne iş yapar?
Meslek Tanımı Nedir? Gemi Acente Personeli, liman, gümrük, sahil sağlık ve emniyet idareleri ile ilgili diğer kurum ve kuruluşlarda, acentelik işlemleri yapan ve kendilerine Denizcilik Müsteşarlığınca tanıtım kartı düzenlenen kişilerdir.
Liman memuru ne iş yapar?
Liman operasyon elemanı; görev aldığı limanda elleçleme adı verilen, yükleme ve boşaltım işlemlerini denetler. Elleçleme işlemlerinin kayıtlarını tutar ve kontrollerini gerçekleştirir.
Gemi Acenteliği nasıl olunur?
Gemi Acenteliği nasıl olunur?
Yetki belgesi almak isteyen gerçek ve tüzel kişiler, EK-1'de yer alan Başvuru Formunu doldurmak ve EK-2'de belirtilen listede yer alan belgeleri forma eklemek suretiyle İdareye başvururlar. Bu başvurular İdare tarafından bir ay içerisinde sonuçlandırılır ve aranan koşulları taşıyanlara yetki belgesi verilir.
Kıyı Emniyeti personel maaşları ne kadar?
Kamu ilanları ile 6-8 bin TL maaşlı en az lise mezunu adaylar arasından personel alımı yapılıyor. Sahil Güvenlik Kurumu ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü birçok unvanda ve kadroları doldurmak amacıyla 56 personel alımı yapmaya devam ediyor.
VTS ne iş yapar?
VTS ne iş yapar?
VTS yani Gemi Trafik Hizmetleri servisi, sahil tarafından sağlanan ve gemi trafiğini yöneten önemli bir hizmettir. Amaç, emniyet ve güvenliği artırmak, çevreyi korumak ve de özellikle yoğun trafiğin olduğu yerlerde ticari efektifliği artırmaktır.
Gemi Acenteliği türleri nelerdir?
Gemi acentelerinin türleri; kiracı acentesi, koruyucu acente, liman acentesi, rezervasyon acentesi, tarifeli gemi acentesi (liner agent) ve ana acente-alt acente şeklinde sıralanabilir.