Son Konular

Geldim gordum sozu kim soyledi?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Geldim gördüm sözü kim söyledi?

Savaşta her iki taraf da büyük kayıplar verir. Ancak savaşı Roma Generali Julius Sezar kazanır. Bunun üzerine dünyaca ünlü sözü "Veni-vidi-vici" (Geldim-gördüm-yendim) diyerek, durumu Roma'ya bildirir. Sezar, Pompei'de kaleye taş bir kitabe yaptırarak, dünyaca ünlü bu sözünü oraya da yazdırır.

Zela savaşı hangi şehirde gerçekleşmiştir?

Zela savaşı hangi şehirde gerçekleşmiştir?
Zela Muharebesi, MÖ 2 Ağustos 47 tarihinde Zela (bugünkü Tokat'ın Zile ilçesi)'da Roma Cumhuriyeti'nin Julius Sezar ile Pontus Kralı VI. Mitridat'ın oğlu II. Farnekes arasında gerçekleşen muharebedir.

Veni Vidi Vici ne demek Galatasaray?

Veni Vidi Vici ne demek Galatasaray?
Süper Lig'in 24. haftasında Galatasaray deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup etti. Mücadele sonrasında sarı-kırmızılılar, sosyal medya hesabından Julius Sezar, 'Veni vidi vici' (Geldik, gördük, yendik) sözünü paylaştı.

Veni Vidi Vici ne zaman?

Tarih 2 Ağustos MÖ 47'dir.

Vade vidi vici ne demek?

Vade vidi vici ne demek?
kendisini "geldim, gördüm, yendim." diye bilirken bana daha karizmatik gelen cümle.

Veni Vidi Göz sahibi kim?

Veni Vidi Göz sahibi kim?
Necdet Ozdemir – CEO – VENİVİDİGÖZ ŞİRKETLER GRUBU | LinkedIn.

Marlboro Veni Vidi Vici ne demek?

Zile Belediyesi, Roma İmparatoru Julius Sezar'ın, Tokat'ın Zile ilçesinde söylediği "Veni, vidi, vici (geldim, gördüm, yendim)" sözü için Türk Patent Enstitüsü'nden marka tescil belgesi aldı.

Sezar geldim, gördüm, yendim sözünü nerede demiştir?

Sezar geldim, gördüm, yendim sözünü nerede demiştir?
Roma İmparatoru Jül Sezar'ın Pontus Kralı II. Pharnake karşı zafer kazanarak, dünyaca ünlü 'Veni, vidi, vici' (Geldim, gördüm, yendim) sözünü söylediği Zile kalesi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Latince vici ne demek?

Latince vici ne demek?
Veni, vidi, vici Latince venire, videre, vincere fiilerinin birinci tekil şahıs geçmiş zaman halidir. Türkçe karşılığı; "Geldim, gördüm, yendim"dir. Sezar'ın meşhur veni vidi vici, yâni "geldim, gördüm, yendim" dediği yer de burası.

Veni Vidi göz anlamı nedir?

istanbul kartal'da üsküdar caddesi'nde *bulunan garip isimli göz hastanesi.kuvvetle muhtemel ismi gaius iulius caesar'ın veni vidi vici sözünden esinlenerek 'geldim gördüm' demeye getirilmiştir. hastaneyi de, doktoru da gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

Op Dr Özer Kavalcıoğlu kimdir?

Op Dr Özer Kavalcıoğlu kimdir?
Opr. Dr. Özer Kavalcıoğlu, 1971 yılında Eskişehir'de dünyaya gelmiştir. Orta ve lise eğitimini Eskişehir'de tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuş ve ardından ihtisasını Sağlık Bakanlığı Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlamıştır.

Veni Vidi Vici Vokke ne demek?

Veni Vidi Vici Vokke ne demek?
lat *. geldim, gördüm, moonwalk yaptım. micheal jacksonca: geldim gördüm iyiymiş.

**Geldim gördüm sözü kim söyledi?**
Geldim gördüm sözü Roma Generali Julius Sezar tarafından söylenmiştir. Sezar, Zela savaşını kazandıktan sonra dünyaca ünlü bu sözü kullanarak zaferini ifade etmiştir.

**Zela savaşı hangi şehirde gerçekleşmiştir?**
Zela savaşı, Zela (bugünkü Tokat'ın Zile ilçesi)'da gerçekleşmiştir. MÖ 2 Ağustos 47 tarihinde Roma Cumhuriyeti'nin Julius Sezar ile Pontus Kralı VI. Mitridat'ın oğlu II. Farnekes arasında gerçekleşen muharebe olarak bilinir.

**Veni Vidi Vici ne demek Galatasaray?**
Galatasaray, Fenerbahçe'yi deplasmanda mağlup ettikten sonra sosyal medya hesabından Julius Sezar'ın "Veni vidi vici" (Geldik, gördük, yendik) sözünü paylaşmıştır. Bu söz zaferin ifadesi olarak kullanılmaktadır.

**Veni Vidi Vici ne zaman?**
Veni Vidi Vici sözü, MÖ 2 Ağustos 47 tarihinde, Julius Sezar'ın Zela savaşındaki zaferini kutlamak için kullanılmıştır.

**Vade vidi vici ne demek?**
"Vade vidi vici" ifadesi, "geldim, gördüm, yendim" anlamına gelmektedir. Bu ifade de zaferi ifade etmek için kullanılan bir deyiştir.

**Veni Vidi Göz sahibi kim?**
Veni Vidi Göz'ün sahibi Necdet Ozdemir'dir. Kendisi VENİVİDİGÖZ ŞİRKETLER GRUBU'nun CEO'sudur.

**Marlboro Veni Vidi Vici ne demek?**
Marlboro Veni Vidi Vici, Zile Belediyesi tarafından marka tescil belgesi alınan, Julius Sezar'ın Zela savaşı sırasında söylediği "Veni, vidi, vici" sözünü temsil eden bir marka ismidir.

**Sezar geldim, gördüm, yendim sözünü nerede demiştir?**
Julius Sezar, Zela savaşını kazandıktan sonra Zile kalesinde zaferini ilan ederek dünyaca ünlü "Veni, vidi, vici" sözünü söylemiştir.

**Latince vici ne demek?**
Latince "vici" kelimesi, Türkçe'de "yendim" anlamına gelmektedir. Bu kelime Julius Sezar'ın meşhur sözünde de kullanılan bir kelimedir.

**Veni Vidi göz anlamı nedir?**
"Veni Vidi göz" ifadesi, İstanbul Kartal'da bulunan bir göz hastanesini temsil etmektedir. Muhtemelen ismi, Julius Sezar'ın "Veni Vidi Vici" sözünden esinlenilerek bu şekilde seçilmiştir.

**Op Dr Özer Kavalcıoğlu kimdir?**
Op Dr Özer Kavalcıoğlu, 1971 yılında Eskişehir'de doğmuş, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan bir doktordur. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ihtisasını tamamlamıştır.

**Veni Vidi Vici Vokke ne demek?**
"Veni Vidi Vici Vokke" ifadesi, "Geldim, gördüm, moonwalk yaptım" anlamına gelmektedir. Bu ifade, esprili bir biçimde "geldim gördüm" anlamını taşımaktadır.

Iyonik bag nedir 9 sinif kimya?

Spesifik nedir saglik?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt