Editör
Efsanevi Üye
Geçici olmayan nedir?
geçici olmayan, sürekli, kalıcı, devamlı, daimî
Gelip geçici ne demek?
kalıcı olmayan, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan.
Herşey geçici ne demek?
Herşey geçici ne demek?
Devamlı olmayıp bir zaman için var olan, sonu gelen, yok olan, fânî: "Dünya hayâtı geçicidir." 2. Az sürüp geçen, muvakkat: "Geçici iş." "Geçici heves." Fakat bahçeyi göremiyordum, o yaşımda kuvvetli acıların bana verdiği geçici sağırlık ve körlük içinde idim (Peyâmi Safâ).
Gecici ne demek?
Gecici ne demek?
1. Devamlı olmayıp bir zaman için var olan, sonu gelen, yok olan, fânî: "Dünya hayâtı geçicidir." 2. Az sürüp geçen, muvakkat: "Geçici iş." "Geçici heves." Fakat bahçeyi göremiyordum, o yaşımda kuvvetli acıların bana verdiği geçici sağırlık ve körlük içinde idim (Peyâmi Safâ).
Geçici vergi ne demek?
Geçici vergi, gerçek usulde vergilendirilen ticari kazanç sahipleri ile serbest meslek erbabı ve kurumlar vergisi mükelleflerinin cari vergilendirme döneminin gelir ve kurumlar vergisine mahsuben üçer aylık kazançları üzerinden hesaplanarak ödenen bir peşin vergi uygulamasıdır.
Geçici kelimesinin zıt anlamı nedir?
Kelimelerin zıt anlamlılarını öğrenerek karşıt anlamlısı olan sözcükleri öğrenmiş olmak mümkündür. Geçici kelimesi de sıkça kullanılan bir kelimedir ve bu nedenle de zıt anlamlısı merak edilmektedir. Geçici kelimesin anlam olarak zıt anlamlısı olan sözcük Kalıcı sözcüğüdür.
Geçici vergi kim öder?
Geçici vergi kim öder?
Kimler Geçici Vergi Öder? Basit usulde vergilendirilenler hariç ticari kazanç sahipleri, serbest meslek erbabı ve kurumlar vergisi mükellefleri geçici vergi ödemek zorundadırlar.
Geçici vergide neler yapılır?
Geçici vergide neler yapılır?
Daha pratik bir tanımlama ile Geçici Vergi, Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi için tüm yılın kar/zarar hesaplamalarının tek seferde yapılması beklenmeden üçer aylık dönemlerde elde edilen kazancın vergisinin önden tahsil edilmesi amacıyla getirilmiştir. Bu nedenle peşin vergi olarak bilinir.
Güler kelimesinin zıt anlamlısı nedir?
Gülmek Kelimesinin Zıt Anlamlısı Olan Kelimeler Gülmek kelimesinin zıt anlamı ağlamak, gözyaşı dökmek eylemlerini anlatmakta ve bu anlama gelmektedir.
Zıt anlamlı kelimelere ne denir?
Zıt anlamlı kelimeler; anlamca birbirinin karşıtı olan, birbiriyle çelişen kelimelere denir. Birbiriyle çelişen özellikler barındırırlar. Yani bir kelimenin zıt anlamlısı, o kelimenin tam olarak tersini ifade etmektedir. Her kelimenin zıt anlamı da yoktur.
Geçici vergiyi ödemezsem ne olur?
Geçici vergiyi ödemezsem ne olur?
Geçici verginin ödenmemesi durumunda gecikme zammı hesaplanır mı? Tahakkuk ettirilmiş ancak ödenmemiş olması dolayısıyla yıllık beyanname üzerinden hesaplanan vergiden mahsup imkânı bulunmayan geçici vergi tutarları terkin edilir.
Gelir vergisinden muaf olanlar kimlerdir?
Gelir vergisinden muaf olanlar kimlerdir?
Bir iş yeri açmadan gezici olarak iş yapan, kalaycı, hallaç, lehimci, musluk tamircisi, ayakkabı tamircisi, kundura boyacısı, berber, çilingir, nalbant, fotoğrafçı, odun ve kömür kırıcısı, hamal gibi küçük sanat erbapları.
Geçici vergi neleri kapsar?
Geçici vergi terkini nasıl yapılır?
Tahakkuk eden ancak ödenmeyen geçici vergi için ne yapılır? Üçer aylık kazançlar üzerinden tahakkuk ettirilmiş, ancak ödenmemesi nedeniyle yıllık beyanname üzerinden hesaplanan vergiden mahsup imkânı bulunmayan geçici vergi tutarları terkin edilir.
Ekmek kelimesinin eş anlamı nedir?
Ekmek kelimesinin eş anlamı nedir?
Ekmek sözcüğü, atlatmak ve serpmek sözcükleriyle aynı anlama sahiptir. Ekmek ve serpmek sözcükleri, aynı anlamda cümleler içerisinde kullanılabilir. Aynı anlamı taşımaları nedeniyle, eş anlamlı kelimeler olarak kabul edilir ve kullanılabilir. Ekmek kelimesi yerine serpmek kelimesi de kullanılabilir.