Son Konular

Gecersiz ne anlama gelir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Geçersiz ne anlama gelir?

Yürürlükten çıkarılmış, hükümsüz.
Feshedilen nedir?
'Lağv" kelimesiyle eş anlamlı olan "fesih", bir yasanın ya da sözleşmenin hükmünün ortadan kalkması, artık geçersiz sayılması demektir. Örneğin, anayasadan bir maddenin kaldırılması, onun feshedilmesi anlamına gelir. Bu kelime mecazen, bozmak ve etkisiz hale getirmek manasında da kullanılır.

Kaduk ne demek?

İlk kez Antik dönem filozofları tarafından kullanılan kadük kelimesi, artık geçerliliğini kaybetmiş olan, hükümsüz ve değersiz manasına gelir.
Kadük kalmak ne demek?
"Hükümsüz, geçersiz" anlamındaki kelime, özellikle usûle âit bir eksiklikten dolayı yasalaşamadığı için yâhut yasalaştıktan sonra uygulanmayıp fiilen terkedildiği için hükümsüz kalan bir proje veya yasa için kullanılır: Türkiye'nin yaptığı en iyi işlerden birinin daha kadük kalmasına gönlüm râzı değil (Nuh Gönültaş).
Fesh kelimesi, daha önce anlaşmaya varılmış bir kararın bozulması ve hükmünün geçersiz kılınmasıdır. Bu kelime günümüzde daha çok iptal etme anlamında kullanılır. Fesih sözcüğü birçok tamlama ve kalıp ifadede yer alır. Örneğin fesh-i ahd, sözünden caymak, yeminini bozmak demektir.
Bildirimli fesih ne demek?
Bildirimli fesih hakkı, kişinin ne zaman sona ereceğini bilmediği bir sözleşmeye uzun süre bağlı kalma zorunluluğunu engelleyen ve çalışma özgürlüğünün dilediğince kullanabilmesini sağlayan bir haktır. Bildirimli fesih hakkı sadece belirsiz süreli iş sözleşmelerinde kullanılır.

Kanunların kadük olması ne demek?

bir yasama dönemi içinde verilen bir yasa tasarısı veya yasa taslağının yada bir önerinin yine o yasama dönemi içinde yasalaşamaması durumunda o yasa tasarısı yada teklifinin artık görüşülme olanağının kalmadığını açıklayan terimdir.
Kadim kelimesi ne anlama gelir?
Kadim, başlangıcı geçmişin derinliklerinde bulunan ve çok eskilere uzanan; "öncesiz" anlamlarında kullanılan bir sıfattır. Kadim ne demek sorusunun cevabını, kısaca bu şekilde açıklamak mümkündür. Kadim kelimesinin kökeni, Arapçaya dayanmaktadır. Kadim kelimesinin eş anlamlısı, "sürekli" ve "ezeli" kavramlarıdır.

Kadük ne demek tıp?

Gebelik oluşmaması durumunda rahim içi doku yumurtalıkta progesteron hormon seviyesinin düşmesi sebebiyle adet kanaması yolu ile vajinadan dışarı atılır. Rahim iç zarı aniden ve bütün olarak atılması durumundaki buna kadük denir ve bu durum ağrılı olabilir.
Kadük hükümet ne demek?
bir yasama donemi icersinde tamamlanamayan,kanunlasma sureci sonuclandirilamayan kanun ya da kanun tasari *laridir.dolayisiyla hukumsuzdurler. mülga olanlardan farklı olarak kadük hukuk kaynakları (kanun, khk, tüzük, yönetmelik vb) açık veya örtülü de olsa, başka bir işlemle yürürlükten kaldırılmış değildirler.
Fesh kelimesi, daha önce anlaşmaya varılmış bir kararın bozulması ve hükmünün geçersiz kılınmasıdır. Bu kelime günümüzde daha çok iptal etme anlamında kullanılır.
Hesabı feshetme ne demek?
bir sözleşmeyi karşılıklı veya tek taraflı olarak geçersiz kılmak. youtube'da bir videonun konduğu hesap devre dışı kaldığı zaman cümle şeklinde karşımıza gelen uyarı. genelde pek rastlanmayan bir internet dili.

Bildirimli fesih nerede kullanılır?

Kadük ne demek KPSS?
tek başına hükümsüz olma, geçersiz olma anlamlarına gelen kadük kelimesinin yasama organındaki söyleniş hali ve anlamıdır.

T-Roc ne anlama gelir?

Office guncellemesi ne kadar surer?

1. Konular

1. 1.284.245
  2. Mesajlar

1. 1.670.668
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt