- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
GDS 3000 nedir?
GDS 3000, tarihi finansal bilgilerin bağımsız denetimleri (tam yıl denetimi) veya sınırlı bağımsız denetimleri (altı aylık) dışında kalan güvence denetimlerini düzenler. Denetçi, GDS 3000 denetimi sonucunda makul veya sınırlı güvence sunar.
Kks1 nedir?
Kks1 nedir?
1. KKS 1, denetim şirketlerinin; finansal tabloların bağımsız denetim ve sınırlı bağımsız denetimleri ile diğer güvence denetimleri ve ilgili hizmetlere ilişkin kalite kontrol sistemleriyle ilgili sorumluluklarını düzenler.
Güvence denetimini kimler yürütebilir?
Güvence denetimleri gerek denetçiler gerekse denetçi dışındaki taraflarca gerçekleştirilebilirler. Denetçiler tarafından gerçekleştirilen denetim türüne "doğrudan denetim" adı verilirken, denetçiler dışındaki uzmanlar tarafından gerçekleştirilen denetimlere "doğrulama hizmeti" adı verilmektedir.
Güvence denetimini kim yapar?
Güvence denetimini kim yapar?
38. Denetçi; prosedürlerin niteliği, zamanlaması ve kapsamının belirlenmesi dâhil, bir güvence denetimini planlarken ve yürütürken mesleki muhakemesini kullanır (Bkz.: A81-A85 paragrafları).
KKS 1 Nedir?
KKS-1 bağımsız denetim şirketlerinin bağımsız denetim faaliyetlerine ilişkin kalite kontrol sistemleriyle ilgili sorumluluklarını kapsamaktadır. Bahsi geçen denetim faaliyetleri, finansal tabloların bağımsız denetim ve sınırlı bağımsız denetimleri ile diğer güvence denetimleri ve ilgili hizmetleri kapsamaktadır.
Denetim kalite kontrol Sistemi Nedir?
Denetim kalite kontrol Sistemi Nedir?
Kalite güvence sistemi; denetim kuruluşunun iç kalite kontrol değerlendirmesini ve seçilen denetim dosyalarının incelenmesini kapsar. Bu inceleme, denetim standartlarına ve bağımsızlık şartlarına uygunluk, harcanan kaynakların nicelik ve niteliği ile denetim ücretleri konularını kapsar.
Güvence denetim unsurları nelerdir?
Güvence denetimi ile ilgili yapılan tanımlardan, türlerinden ve kapsamından hareketle güvence denetiminin unsurlarını 5 başlık altında toplamak mümkündür. Söz konusu unsurlar; a) üç taraflı ilişki, b) konu, c) ölçüt, d) kanıt ve e) yazılı güvence raporudur (TÜDESK, 2008:102).
Güvence denetim standartlarından GDS 3420 nin kapsamı nedir?
Güvence denetim standartlarından GDS 3420 nin kapsamı nedir?
Denetçinin tek sorumluluğu, proforma finansal bilgilerin sorumlu tarafça tüm önemli yönleriyle geçerli kıstaslara dayanarak derlenip derlenmediğinin raporlanmasıdır. 3. Bu GDS'de denetçinin işletme tarafından tarihi finansal tabloları derlemek için görevlendirildiği güvence dışı hizmetler ele alınmamaktadır.
Denetim makul güvence nedir?
Makul güvence, bütün olarak finansal tabloların nitelik ve nicelik bakımından hata içermediğine dair sonuca varılmasında yeterli ve uygun bağımsız denetim kanıtlarının toplanmasıdır.