Editör
Efsanevi Üye
GCSE ne işe yarar?
GCSE, zorunlu 11 senelik (5-16 yas) eğitimin ardından öğrencilerin girmesi gereken sınavlara ve lisenin son yıllarına verilen addır. Öğrenci, devletin zorunlu kıldığı eğitimi tamamladığına dair GCSE sınavına girmelidir. Ayrıca, yüksek öğrenime devam etmek isteyen öğrenciler de bu GCSE sınavını vermek zorundadır.
GCSE or equivalent nedir?
GCSE or equivalent nedir?
Türkiye'den alınan standart lise mezuniyet diplomasının İngiltere'deki karşılığı GCSE 'dir (General Certificate of Secondary Education) ve bu diploma doğrudan üniversiteye giriş imkanı vermez.
Igcse nedir ekşi sözlük?
cambridge üniversitesi tarafından, 14-16 yaş arası çocuklar için hazırlanan eğitim programı.
IGCSE sınavı ne işe yarar?
IGCSE sınavı ne işe yarar?
IGCSE genel olarak öğrencileri uluslararası akademik hayata hazırlama amacıyla düzenlenen bir global bir eğitim programıdır. Özellikle uluslararası düzeyde eğitim almak isteyen öğrencilerin; SAT, ACT, IELTS, TOEFL, CPE sınavları gibi zorlayıcı yabancı dil ve yeterlilik sınavlarına hazırlanmasına yardımcı olur.
GCSE O Level or equivalent Mathematics grade nedir?
The General Certificate of Secondary Education (GCSE) 14- 16 yaşları arasındaki öğrencilerin katıldığı İngiltere eğitim sisteminde sunulan bir kualifikasyondur. Orta öğretim seviyesindedir ve 11 – 16 yaşları arasında alınır.
General Certificate of Secondary Education ne demek?
General Certificate of Secondary Education ne demek?
International Genel Certificate of Secondary Education veya IGCSE okul öğrencilerine verilebilen uluslararası bir eğitim belgesidir.
IGCSE sınavı nedir?
IGCSE, Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitim Sertifikası programıdır. AS Level (Advanced Subsidiary Level), A Level (Advanced Level) İngiliz lise diplomasıdır. Abitur diploma programı Alman lise bitirme sınavı olarak bilinir. GIB programı, IB ve Abitur programlarının birleşiminden oluşmuştur.
IGCSE açılımı nedir?
IGCSE açılımı nedir?
IGCSE Hangi seviye?
IGCSE, Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitim Sertifikası programıdır. AS Level (Advanced Subsidiary Level), A Level (Advanced Level) İngiliz lise diplomasıdır.
IGCSE sınavına nasıl girilir?
IGCSE sınavına nasıl girilir?
Öğrencilerin IGCSE eğitim sistemine katılması öncelikle eğitim aldıkları lisenin bu eğitimi sağlayan bir anlaşması olması gerekir. Anlaşmalı okullarda bu eğitime başlamak için öğrencinin 9. sınıfta eğitim alıyor olması gerekir. 2 sene süren bu program sonucunda öğrenci sınava girmeye hak kazanır.
A Level kaçıncı sınıf?
A Level, İngiltere eğitim sisteminde lise seviyesinde ve üniversite öncesi eğitim alan 16-19 yaşındaki öğrencilere sunulan eğitimdir. 2 yıllık eğitimden sonra öğrenci aldığı dersler ile ilişkili olan bölümleri sunan üniversiteye direkt geçebilir. Süresi: Bu programın süresi iki yıldır.
Maths GCSE nedir?
Maths GCSE nedir?
Cambridge Igcse nedir?
Cambridge IGCSE nedir? Cambridge IGCSE'ler genellikle iki yıllık dönem içinde alınan, derse dayalı yeterlik belgeleridir. Değerlendirme, dersin sonunda gerçekleştirilir. Cambridge IGCSE'nin geliştirilme sürecine dünyanın dört bir yanından okullar katkıda bulunmuştur.