Son Konular

Frederick Büyük (II. Frederick) kimdir?

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Frederick Büyük (II. Frederick) Kimdir?

Erken Yaşamı ve Eğitimi

Frederick Büyük, 24 Ocak 1712 tarihinde Berlin, Prusya Krallığı'nda doğdu. Prusya Kralı I. Frederick William ve Sophia Dorothea'nın oğluydu. Disiplinli ve askeri bir eğitim alarak yetiştirildi. Babasının askeri reformlarına ve yönetim tarzına ilgi duysa da, genç Frederick edebiyat ve müziğe olan ilgisiyle bilinir. Voltaire gibi aydınlarla yazışarak entelektüel bilgi birikimini geliştirdi.

Kariyerindeki Önemli Dönüm Noktaları

Frederick, 1740 yılında babasının ölümü üzerine Prusya Kralı oldu. Hemen ardından Habsburg Monarşisi'ne karşı Silezya Savaşları'nı başlattı ve bu toprakları Prusya'ya kattı. Yedi Yıl Savaşları'nda (1756-1763) Prusya'nın Avrupa'daki gücünü pekiştirdi. Bu dönemdeki askeri başarıları, onu 'Büyük' unvanıyla anılmasına neden oldu.

Başlıca Eserleri ve Başarıları

Frederick, askeri dehasının yanı sıra, aydınlanmış bir monark olarak da tanındı. Hukuk reformları yaparak, Prusya'nın adalet sistemini modernize etti. Aynı zamanda tarım ve sanayi alanlarında yenilikler yaparak ekonomiyi güçlendirdi. Berlin'de Sanssouci Sarayı'nı inşa ettirdi ve burada birçok sanatçı ve düşünürü ağırladı.

Kişisel Yaşamı

Frederick, hayatı boyunca evlilik yapmış olsa da, kişisel yaşamında yalnız bir figür olarak tanınır. Çok sayıda köpek beslediği ve onlarla özel bir bağ kurduğu bilinmektedir. Sanata ve felsefeye olan ilgisi, kişisel yaşamının önemli bir parçasıydı.

Mirası

Frederick Büyük'ün mirası, Prusya'yı Avrupa'nın önde gelen güçlerinden biri haline getirmesiyle şekillendi. Onun askeri ve idari reformları, Prusya'nın modern bir devlet olarak gelişimine zemin hazırladı. Aydınlanma düşüncesini benimseyerek, monarşik yönetim anlayışına yeni bir perspektif kazandırdı.

Caesar Augustus kimdir?

Genghis Khan (Cengiz Han) kimdir?

1. Konular

1. 1.284.226
  2. Mesajlar

1. 1.670.384
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt