- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Fransaya nasıl göç ederim?
Fransa'da göçmen olarak bulunmak için kişinin Fransa uzun süreli (D tipi) Fransa vizesine başvuru yapması gerekmektedir. Fransa uzun süreli (D tipi) vizesinin süresinin bitiminde veya bitimine 90 gün süre kalmasından itibaren Fransa göçmenlik başvurusu yapılabilmektedir.
Fransaya çalışmak için nasıl gidilir?
Fransaya çalışmak için nasıl gidilir?
Fransa'ya çalışma amacıyla gidilmek isteniyorsa uzun dönemli vize ya da oturum izni almadan önce Fransız işverenle yapılmış onaylı bir sözleşme olması gerekmektedir. Oturum izni alınması için uzun süreli vize başvurusunda bulunup vizenin Fransa Konsolosluğu ve Büyükelçilik tarafından onaylanması gerekmektedir.
Fransa'da oturum izni nasil alinir?
İş, eğitim, bilimsel araştırma Fransız vatandaşıyla evlilik gibi amaçlarla Fransa'ya gidecek olanlar Türkiye'deki ilgili kurumlardan (okul, iş yeri, nüfus idaresi gibi) aldıkları belgelerle oturum izni başvurusunda bulunabilirler. Fransa oturum iznine onay veren kurum Fransa Göç ve Entegrasyon idaresidir.
Fransa'ya oturma izni başvurusu nasıl yapılır?
Fransa'ya oturma izni başvurusu nasıl yapılır?
Sabıka kaydı olmayanlar, ülkede geçinebileceğini ispat edebilenler, herhangi bir sağlık sorunu olmayanlar, Fransa'ya oturma izni için başvurabilirler. Sağlık konusu ülke için önemli bir detaydır ki başvurularda sağlık muayenesi bile yapılabilmektedir. Fransa Oturma İzni Başvurusu Nereden Yapılır?
Fransa'ya oturma izinleri nelerdir?
Fransa'da evlenecek olanlar, nişanlı olanlar bu durumlarını ispat edebilirlerse oturma izni için başvurabilirler. Oturma izinlerinin süreleri değişiklik göstermektedir. Sabıka kaydı olmayanlar, ülkede geçinebileceğini ispat edebilenler, herhangi bir sağlık sorunu olmayanlar, Fransa'ya oturma izni için başvurabilirler.
Fransa'da çalışmak ve eğitim almak için oturma izni alınmalıdır?
Fransa'da çalışmak ve eğitim almak için oturma izni alınmalıdır?
Fransa'da çalışmak, eğitim almak ya da sadece yaşamak için oturma izni alınabilmektedir. Bazı ülke vatandaşlarının oturma izni almasına gerek yoktur ama Türk vatandaşları oturma izni için başvurmalıdır. Oturma izni başvuruları ne amaçla yapılacağına ne kadar süre olacağına göre değişiklik göstermektedir.
Fransa'da oturma izni formunu teslim edebilirsiniz.?
Fransa oturma izni formunu, konsolosluklardan, elçiliklerden ve göç bürosundan temin edebilirsiniz. Formu teslim ederken harç bedellerini ödemeniz de talep edilmektedir. Bu süreçten sonra göç bürosu, pasaportunuzun üzerine, Fransa'da yaşadığınızı belirten bir pul yapıştıracaktır.