- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Fransada Üniversite Okumak bedava mı?
Fransa'da eğitim ücretli mi? Maalesef evet! Fransız hükümeti tarafından 2019 sonbaharında yapılan düzenlemeler ile tüm uluslararası öğrenciler için Fransa'da eğitim ücretli hale geldi. Bu nedenle Fransa'da üniversite ücretsiz mi gibi bir düşünceye kapılmamanızı öneririz.
Fransada kac saat calisiyor?
Yasal haftalık çalışma süresi bir yıl üzerinden ortalama 35 saattir. Yasalar yabancı öğrencilerin yılda 964 saat çalışmalarına olanak tanır. Bu da hafta içinde yarı zamanlı bir çalışma (haftada 17.5 saat) ve 3 aylık bir dönem için (aralıksız veya değil) tam zamanlı bir çalışmaya karşılık gelmektedir.
Fransa'da nasıl burslu okunur?
Fransa'da burslu eğitim arayan yabancı öğrencilere yönelik Avrupa Birliği'nin desteğiyle verilen Erasmus Mundus Bursları, yüksek lisans ve doktora seviyesinde Erasmus Mundus Ortak Programlarından birine katılmaya hak kazanan, hem AB hem de AB dışından öğrencilere yöneliktir.
Fransa'da okunur mu?
Fransa'daki üniversitelertemel, teknik veya mesleki eğitim sunmaktadırlar. Bunun yanı sıra kendi ülkelerinde Lisans veya Bachelor's diploması almış yabancı öğrencileri yüksek lisansa kabul etmektedirler.
Fransa'da günde kaç saat çalışır?
Ülkelerin haftalık çalışma saatleri hesaplandı ve Fransa, 35 saat ile en alt sınırdaki ülke oldu. Almanya, Fransa'yı 38 saat ile takip ederken, Çin, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Japonya, Meksika ve ABD'de haftalık çalışma saati 40 olarak belirtildi.
Fransa'da nasıl okuyabilirim?
Yabancılar için Fransa'da üniversite eğitiminin ön koşulu DELF veya DALF sınavlarından geçerli bir puan alabilmektir. Fransa'da lisans düzeyinde yüksek eğitime başlamak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerde lise ve dengi ortaöğretim diplomasına sahip olmak ve en az B2 düzeyinde Fransızca bilmek şartı aranmaktadır.
Fransa'ya işçi olarak nasıl gidebilirim?
Fransa'da 90 günden fazla kalmayı ve çalışmayı planlıyorsanız uzun süreli geçerliliğe sahip çalışma izni vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Fransa'da çalışma izni vizesi için başvuruda bulunduğunuzda, çalışma izni vizesinin size sağlayacağı imkanlardan en önemlisi oturum iznidir.