Editör
Efsanevi Üye
Franchise giriş bedeli nedir?
Franchise ücreti franchise sözleşmelerinin esaslı unsurlarından biri, hatta olmazsa olmazıdır. Giriş bedeli/ücreti, franchise alanın, sisteme girmek için başlangıçta franchise verene ödediği bedeldir.
Franchising Nedir amaçları nelerdir?
Franchise (veya franchising), bir sistem ve markanın imtiyaz hakkı sahibinin, belirli süre, koşul ve sınırlar içinde, işin yönetim ve organizasyonuna ilişkin sürekli disiplin ve destek sağlayarak, belirli bir bedel karşılığında, bağımsız yatırımcılara sistem ve markasını kullandırmasına dayanan, uzun vadeli ve sürekli …
Franchise verene ne denir?
Franchise verene ne denir?
Franchisor (Franchising veren) : Bir franchising anlaşması çerçevesinde iş sistemini, ticari ismini ve markasını kullandıran ana firmadır.
Franchising Yönetimi Nedir?
Franchising Yönetimi Nedir?
Franchising sistemi, bir imtiyaz verme sistemidir. Bir ürün veya hizmetin imtiyaz hakkına sahip olan tarafın belli şartlar ve sınırlamalar dahilinde biri veya bir firmaya bu hakları vermesiyle doğan iş ilişkilerinin bütünüdür.
Yıllık ciro ve kardan anlaşmada belirlenen oranlarda yüzde olarak ödenen bedele ne denir?
Franchisee'nin Franchisor'a ödediği bedel; isim, marka veya sistemi kullanma hakkı karşılığında ödenen bir başlangıç ücreti "Franchisee Fee"den ve yıllık ciro ve kardan, anlaşmada belirlenen oranlarda, yüzde olarak ödenen ücretlerden "Royalty"den oluşur.
Franchising sisteminin avantajları nelerdir?
Franchising Avantajları
- 1- Franchisor markanın gücünden yararlanmak.
- 2- Reklam ve tanıtım avantajları
- 3- Açılış işlemlerinde kolaylık ve işletmecilik deneyimi.
- 4- Azalan maliyetler.
- 5- Sürekli eğitim ve teknoloji destekleri.
Firmalar neden franchising verir?
Firmalar neden franchising verir?
Franchise sayesinde marka ve firmanın tanınırlığı ve bilinirliği artmış olmaktadır. Büyüme ve iş hacminin artmasını sağlayan franchising sistemi verimlilik artışı ile birlikte daha hızlı ve sellektif dağıtıma da yardımcı olmaktadır.