Editör
Efsanevi Üye
Fotonik Mühendisliği ne iş yapar?
Fotonik, ışığın üretilmesini, farklı ortamlarda yayılmasını, ışığın şiddeti, rengi gibi özelliklerinin değiştirilmesini veya işlenmesini, ve ölçülmesini kapsayan bir bilim ve teknoloji alanı olarak tanımlanır. Işığın kuantum birimi olan fotonun kontrolü fotonik biliminin ana konusudur.
Fotonik nerede çalışır?
Bölüm mezunları uzmanlaşma alanlarına göre sağlık, savunma, enerji, aydınlatma ve iletişim gibi sektörlerde üretim yapan, hizmet veren kuruluşlarda iş olanakları bulabilir. Ayrıca akademik kurumlarda da görev alabilirler.
Fotonik bölümü nedir ne iş yapar maaşı?
Fotonik bölümü nedir ne iş yapar maaşı?
Dört yıllık bir lisans bölümü olarak öne çıkan Fotonik bölümü, fizik alanında ışıkla ilgili uğraş veren çeşitli sektörler için çalışan yetiştirmesi ile bilinmektedir. Çeşitli sektörler ve iş dalları için optik mühendisi yetiştiren bölüm, ülkemizde de bazı üniversiteler bünyesinde eğitim imkanı sunmaktadır.
Fotonik malzemeler nedir?
Fotonik, bir fiziksel parçacık olan elektronun belirli çerçevedeki uygulama/kullanım alanına elektronik denildiği gibi, yine elektromanyetik radyasyonun partiküler karakter sergilediği için bir parçacık olarak ele alınan kuantumu yani fotonunun belirli çerçevedeki kullanım/uygulama alanlarının teorik zeminine verilen …
Fotonik okuyan ne olur?
Bölüm mezunları uzmanlaşma alanlarına göre, sağlık, savunma, enerji, aydınlatma ve iletişim gibi sektörlerde Ar-Ge faaliyetleri yürüten, üretim yapan, hizmet veren, kamu veya özel, ulusal veya uluslararası kuruluşlarda iş olanakları bulabilir ve araştırma ve eğitim veren akademik kurumlar ve üniversitelerde görev …
Fotonik Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
Fotonik Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
Fotonik Taban Puanları ve Sıralama
Üniversite Adı | Bölümün Adı | Puan Türü
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ (DEVLET) | Fotonik (İngilizce) | SAY
GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) (DEVLET) | Fotonik | SAY
Fotonik mühendislik mi?
Fotonik, ışığın üretilmesini, farklı ortamlarda yayılmasını, ışığın şiddeti, rengi gibi özelliklerinin değiştirilmesini, işlenmesini ve ölçülmesini kapsayan bir bilim ve teknoloji alanı olarak tanımlanır. Kısaca "Işık bilimi ve mühendisliği" olarak tanımlanır.
Fotonik bölümü kaç yıllık?
Fotonik Bölümü (4 Yıllık)
Fotonik Bölümü kaç puan?
Fotonik Bölümü kaç puan?
Fotonik Bölümü 2019 2020 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması ise Şöyle:
Üniversite Adı | Bölüm | Taban Puan
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ | Fotonik (İngilizce) | 271,76765