Modoratör
Efsanevi Üye
Formoterol hangi grup ilaç?
Formoterol fumarat dihidrat "uzun etkili beta2 adrenoseptör agonistler" veya "bronkodilatörler" olarak adlandırılan ilaçlar grubuna dahildir. Solunum yollarınızdaki kasların gevşemesini sağlamak suretiyle etki gösterir.
Formoterol nedir ne işe yarar?
Formoterol nedir ne işe yarar?
KOAH tedavisinde kullanılan etken maddelerden biri formoterol fumarat dihidrattır. Uzun etkili beta-agonistler veya bronkodilatörler olarak adlandırılan etken maddeler grubuna dahil olan formoterol dihidrat, solunum yollarındaki kasların gevşemesini sağlamak suretiyle etki gösterir.
İnhaler steroid nedir?
Astım tedavisinde kullanılan inhale steroidler (İS=kortizon içeren ilaçlar=nefes yolu ile kullanılan kortizonlu ilaçlar) güvenli ilaçlardır, ancak uzun süre kullanıldığında özellikle çocuklarda ve yaşlılarda ciddi yan etkilere neden olabilirler.
Formoterol fumarat 12 mcg nasıl kullanılır?
Formoterol fumarat 12 mcg nasıl kullanılır?
Kapsüllerin içerisindeki toz yalnızca teneffüs edilerek (nefes yoluyla) kullanılacaktır. Kapsülleri kullanmadan hemen önce folyo paketinden çıkarınız. Kapsüllerin ıslanmaması için parmaklarınızın kuru olduğundan emin olunuz.
Ipratropium bromür hangi grup?
İpratropium bromür, antikolinerjik (parasempatolitik) özellikleri olan bir kuaterner amonyum bileşiğidir.
Budesonid 400 mcg nedir?
Budesonid 400 mcg nedir?
İNFLACORT, glukokortikosteroidler olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahil olan budesonid adı verilen bir etkin madde içerir. İNFLACORT, akciğerlerdeki iltihabı azaltmak için kullanılır ve solunum yollarını açık tutarak astım belirtilerini azaltır.
Coriva 12 mcg nasıl kullanılır?
Bu ilaç sadece inhalasyon yolu ile kullanılmalıdır. Erişkinler Pozoloji ve uygulama sıklığı: CORİVA'nın önerilen dozu, günde bir kez bir kapsül içeriğinin inhale edilmesidir. Önerilen dozdan daha fazla ilaç kullanılmamalıdır.
Extrair 12 mcg 400 mcg nasıl kullanılır?
Extrair 12 mcg 400 mcg nasıl kullanılır?
EXTRAİR 12-400 mcg inhalasyon için toz içeren kapsül Yutulmaz. Ağızdan solunarak kullanılır.
Ipravent hangi hastalıklara iyi gelir?
KOAH, nefes darlığına ve öksürüğe sebep olan, uzun dönemli bir akciğer hastalığıdır. KOAH terimi, kronik bronşit ve amfizem hastalıklarıyla ilişkili bir tablo anlamında kullanılmaktadır. İPRAVENT solunum yoluyla uygulandığında, bölgesel olarak akciğerler üzerinde seçici bir etki gösterir.
İpratropium nedir tıp?
İpratropium nedir tıp?
telaffuzu hayli zor olan anti kolinerjik bronko dilatatör. gebede astım tedavisinde kullanıma müsait bir ajan. beta adrenerjik agonistleri tolere edemeyen astım hastalarında alternatif tedavide kullanılan ve vagus aracılı faaliyet gösteren kolinerjik antagonist ilaçtır.
Bronkodilatörler hangileri?
Kısa etkili bronkodilatörlerin (SABA) (salbutamol, terbutalin, levalbuterol) kullanımı ile bronkodilatör etki 3-5 dakika içinde başlamakta ve 4-6 saat sürmek- tedir. Bu nedenle günde 4-6 kez kullanılması gerek- mektedir. Yüksek dozlarda kullanılması bazen yan etkilere (taşikardi, hipokalemi gibi) sebep olmaktadır.