- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Formasyon kaç ay sürüyor?
(2) Pedagojik formasyon eğitimi sertifika programının süresi en az iki yarıyıldır. Dersler, iki yarıyıla bölünerek ve bir öğretim yılında tamamlanabilecek şekilde Ek 1'deki ders programına göre yürütülür. Programda Ek 1'de yer almayan bir ders açılamaz.
Pedagojik formasyon kaç yıl geçerli?
2020 sonuna kadar alınan pedagojik formasyon belgeleri geçerli olacak, yeni formasyon programı açılmayacak. 1 Ocak 2021'den itibaren yüksek lisans şartı aranacak. Kimse mağdur olmayacak, aksine devam eden öğrencilerin mezun olabilmeleri için 2020 yılı sonuna kadar zaman verildi.
2021 formasyon kaç ay sürüyor?
2021 formasyon kaç ay sürüyor?
Formasyon süresi, kişinin eğitim durumuna bağlı olarak farklılık gösterir. Bu süre lisans mezunları için iki yarıyıl, dördüncü sınıf ve üçüncü sınıf öğrencileri için iki yarıyıl, ikinci sınıf öğrencileri için dört yarıyıl ve birinci sınıf öğrencileri için de altı yarıyıl olarak belirlenmiştir.
Pedagojik formasyon sadece mezunlara mı?
Pedagojik formasyon sadece mezunlara mı?
Her öğrenci ya da mezun, kendi öğrencisi veya mezunu olduğu üniversite dışında program açılan başka üniversitelere de başvurabilir. Program açılan her üniversitede toplam kontenjanın bir kısmı, kendi lisans öğrencilerine ayrılırken bir kısmı da dışardan başvuran adaylara ayrılmaktadır.
Son sınıfta formasyon alınabilir mi?
Formasyon eğitimi alabilmeniz için öncelikle MEB kararıyla belirlenen pedagojik formasyon eğitimi alınan bölümlerden birini okumanız veya o bölümlerden mezun olmanız gerekiyor. Belirlenen bölümlerde halen daha eğitime devam ediyorsanız bu bölümde en az 2 yarıyılı doldurmanız gerekmektedir.
2022 2023 formasyon başvuruları ne zaman?
Üniversitemiz 2022 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi başvuruları başlamıştır. Başvurular internet üzerinden 31 Aralık 2021 – 10 Ocak 2022 tarihleri arasında aşağıda belirtilen başvuru adres linkinden yapılacaktır.
Formasyon 2022 nasıl alınır?
Formasyon 2022 nasıl alınır?