- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Flash bellek neden donar?
İki ihtimal var: Bellek veya kartın veri yolu arızalanmıştır. Antivirüs gibi yazılımlar belleğe erişimi kısıtlayıp tarama yapabilir.
USB disk yazma korumalı nasıl kaldırılır?
Bellek yazma korumalı sorunu nasıl çözülür? – Alternatif
- Adım #1: Belleğinizi bilgisayarınıza bağlayın.
- Adım #2: Bilgisayar klasörünü açın.
- Adım #3: Belleğinizin üzerinde sağa tıklayın.
- Adım #4: Biçimlendir seçeneğine tıklayın.
- Adım #5: Biçimlendirme metodunu seçin ve işlemi başlatın.
- Adım #6: Sorun çözüldü.
USB bellek biçimlendirme, bir nevi belleğinizi fabrika ayarlarına geri döndürmektir. Bu işlem ile sürücü üzerindeki tüm veriler silinir ve sürücü bozuk sektörlere karşı taranır. Böylece belleğiniz 'sağlıklı' ve sorunsuz şekilde çalışır hale gelir.
RAW formatına dönüşen hdd nasıl kurtarılır?
Harici harddiskiniz sürücü harfi olmadan RAW olarak görünüyorsa, bunun yerine 2. yöntemi izleyin.
- RAW harici harddiskinizi bilgisayarınıza bağlayın.
- Görev çubuğundaki "ara" simgesine tıklayın ve cmd yazın.
- RAW harici harddiskinizi düzeltmek için chkdsk /f G: yazın (G, RAW diskinizin sürücü harfidir)
Disk biçimlendirme neden olur?
Sabit disk biçimlendirme ya da format diskinizin sizin tarafınızdan kullanıma elverişli hale getirilmesi işlemidir. En basit tanımı ile disk biçimlendirme nedir sorusunun yanıtı diskin kullanıma uygun bir form almasını sağlamaktır. İşlem sayesinde disklerinizin biçimlenerek kullanıma uygun hale getirilir.
Yazma korumalı diskin koruması nasıl kaldırılır?
CMD'yi yönetici olarak çalıştırın, ardından diskpart komutunu yazın ve diskpart'ı çalıştırmak için Enter tuşuna basın. Windows 7/8/10'da yerleşik bir disk bölümleme aracıdır. Bu işlemi yaptıktan sonra dosyaları tekrar kopyalamayı deneyin. USB yazma korumalı hatası kaldırılmış olması gerekir.