T
theking
Fırında Tavuk Tanımı İçin Materyaller
3 tane büyük tavuk but
1 soğan
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Fırında Tavuk Tanımı Yapılışı
Soğan ve sarımsakları geniş bir kaba rendeleyelim ve içine.
Yoğurt sıvı yağ salça tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım ve sosumuzu hazırlayalım.
Tavuk butları yeterlice yıkayalım bıçakla çizikler atalım(isterseniz deriyi çıkarıp atın)
Sosumuzu derinin altına üstüne çiziklere güzelce sürelim ve birebir kapta 6 saat kadar buzdolabında bekletelim. Şayet geceden yapar koyarsanız daha lezzetli olur.
Fırın poşetine tavukları alalım. İsterseniz yanına zerzevat de ekleyebilirsiniz.
Ben biber patates havuç vs ekledim. 200-240 derece fırında 40-50 dk pişirebilirsiniz.
3 tane büyük tavuk but
1 soğan
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Fırında Tavuk Tanımı Yapılışı
Soğan ve sarımsakları geniş bir kaba rendeleyelim ve içine.
Yoğurt sıvı yağ salça tuz ve baharatları ekleyip güzelce karıştıralım ve sosumuzu hazırlayalım.
Tavuk butları yeterlice yıkayalım bıçakla çizikler atalım(isterseniz deriyi çıkarıp atın)
Sosumuzu derinin altına üstüne çiziklere güzelce sürelim ve birebir kapta 6 saat kadar buzdolabında bekletelim. Şayet geceden yapar koyarsanız daha lezzetli olur.
Fırın poşetine tavukları alalım. İsterseniz yanına zerzevat de ekleyebilirsiniz.
Ben biber patates havuç vs ekledim. 200-240 derece fırında 40-50 dk pişirebilirsiniz.