Modoratör
Efsanevi Üye
Finlandiya Üniversite ücretsiz mi?
Finlandiya Üniversite Eğitim Sistemi ve Süresi Avrupa Birliği (AB) veya Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) ülkelerinden geliyorsanız Finlandiya size ücretsiz eğitim hakkı sunuyor. Finlandiya'da üniversite eğitim dili ağırlıklı olarak Fincedir. İngilizce eğitim veren bölümleri için ücret ödemeniz gerekir.
Finlandiya ücretsiz üniversite nasıl okunur?
Finlandiya ücretsiz üniversite nasıl okunur?
Eğer Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Alanı ülkeleri veya İsviçre vatandaşı iseniz, Finlandiya üniversiteleri ve devlete ait kurumlar olan polytechnics olarak da bilinen Universities of Applied Sciences yani Uygulamalı Bilimler üniversitelerinde okumak için herhangi bir ücret ödemezsiniz.
Finlandiya'da nasıl okurum?
Finlandiya'da nasıl okurum?
Eğer lisans programında öğrenim görmek istiyorsanız, aşağıdakilerden birine sahip olmanız gerekir:
- Uluslararası Lisans Diploması (IB)
- Avrupa Lisans Diploması (EB)
- Hem kendi ülkenizde hem de gitmek istediğiniz ülkede yükseköğrenim eğitimine uygunluğunuzu gösteren uluslararası düzeyde geçerli bir yeterlilik.
Finlandiyada hangi bölümler var?
Finladiya'da okuyabileceğiniz en popüler bölümler hakkında bilgi sahibi olarak ülkede ne okuyabileceğinize karar verebilirsiniz.
- Sosyal Hizmetler – Sağlık ve Spor. Finlandiya mevcutta bulunan genç neslin işgücü açığını tek başına dolduramayacağını kabullenmiş durumdadır.
- İşletme ve İdare.
- Teknoloji, Ulaşım ve İletişim.
Finlandiya'da yaşamak için ne yapmalı?
Finlandiya'da yaşamak için ne yapmalı?
Finlandiya'daki öğrencilik 90 günden kısa süreli ise Finlandiya öğrenci vizesi alınmalıdır. Finlandiya'daki öğrencilik süresi 90 günden uzun süreli ise Finlandiya'dan oturma izni alınmalıdır. Finlandiya'da eğitim için oturma izni alındığında, kişiler Finlandiya'ya öğrenci olarak yerleşme hakkı edinmektedir.
Finlandiya üniversite Kaç yıl?
Finlandiya üniversite Kaç yıl?
Finlandiya'da eğitim almak isteyen öğrenciler için 39 yüksek öğrenim kurumu bulunmaktadır. Finlandiya üniversitelerinde lisans eğitimi 3 yıl sürerken, politeknik üniversitelerinde 3,5 ile 4,5 yıl arasındadır.