- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Finlandiya özel okul var mı?
Finlandiya'da Özel Okul Var Mıdır? Evet, Finlandiya'da özel okul vardır ancak sayıları çok azdır.
Finlandiya eğitim sistemi sınav var mı?
Finli öğrencilere eğitim hayatlarının ilk altı yılında hiçbir şekilde not verilmiyor. Sekizinci sınıfın sonuna kadar not verme zorunluluğu yok ve öğrenciler standardize edilmiş bir sınav sistemine tabi değiller. Sadece 16 yaşlarındayken ülke genelinde bir sınava giriyorlar.
Finlandiya eğitim sistemini Türk eğitim sistemine entegre eden Fidol Okulları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kardeş okul Siivikkala School ile birlikte ilk kez Finlandiya'da da kutlattı.
Finlandiya'da temel eğitim kaç yıl?
Finlandiya'da çocukların temel eğitime başlama yaşı 7 yaş civarıdır. Zorunlu eğitim ise 9 yıldır.
Finlandiya'da ev ödevi var mı?
Öğrenciler ev ödevi yapmıyorlar. Finlandiya'da öğrencilere ödev verilmiyor çünkü öğrencilerin dersleri okulda öğrenmeleri bekleniyor.
Finlandiya eğitim konusunda neden bir numara?
Finlandiya tarafından sunulan ilk şart öğrencilerin merkeze alınmasıdır. Her konuda öğrencilerin doğal olarak çocukların ve gençlerin ihtiyaçlarını önemsiyorlar. Okul saatleri, yemek planı, okul bahçeleri, ders işleniş biçimleri gibi birçok konuda öğrencilerin ihtiyaçları ön plana alınmaktadır.
Finlandiya daki okullar nasıl?
Öğrenciler sınıfta ilgi ve ihtiyaçlarına göre istedikleri ders materyallerini kullanabilirler. Sınıflarda dersler daha çok grup çalışması şeklinde işlenir. Öğretmen öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda bireysel çalışmalar da planlayabilir. Finlandiya'da öğretmenlere eğitim konusunda son derece güvenilir.
Eğitim standartları açısından Avrupa, dünyanın birçok bölgesinden daha ileri seviyede bir performans göstermektedir. Özellikle öğrenciye sağladığı olanaklardan dolayı Avrupa'daki özel okullar dünyanın dört bir yanındaki öğrenciler tarafından tercih edilmektedir.
Almanya'da özel okul var mi?
Almanya'da özel okullar ikiye ayrılır: 1.Yedek özel okul (Ersatzschule), 2.İlave özel okul (Ergaenzungschule). Yedek özel okullar, devlet okullarına denk olan, verdiği diploma ve karneler devlet tarafından tanınan okullardır.