Modoratör
Efsanevi Üye
Fince öğrenmek kolay mı?
türkçe bilen biri için fince öğrenmek kolaydır. fincede ural-altay dilleriden biridir ve türkçeye çok benzer. bütün avrupa dilleri arasında yalnızca fince- macarca ve türkçe bu guruptan. diğer avrupa dillerine göre çok daha kolay öğrenilir.
Fince zor mu?
Fince zor mu?
öğrenmesi ve konuşması çok zor bir dil. eğer iyi bir ögretmene sahipseniz öğrenmesi herhangi bir yabancı dil kadar zor ama yok ben sebat ettim evde kendi kendime öğrenirim derseniz afedersiniz ama bok öğrenirsiniz.
Finliler Türkleri sever mi?
Finliler Türkleri sever mi?
Türkiye'yi ve Türkleri seviyorlar! Finlerin hepsi Türkleri seviyor diyemem ama bize karşı sempati duydukları bir gerçek. Türkiye'ye çok sık seyahat eden bir milletten bahsediyorum. Yetişkin her Fin, Türkiye'ye en az 1 kere gelmiş. Bu sebeple bizi tanıyorlar.
Hangi ülkeler Türk?
Türk halklarının yoğun olarak yaşadığı başlıca ülkeler Doğu Türkistan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Türkiye, Azerbaycan ve İran'dır.
Fince hangi dile benziyor?
Fince hangi dile benziyor?
fince
- finlandiyalilarin konustugu dil.
- ural-altay dil grubuna mensup, orta asya'dayken o zamanin turkce'sine cok benzemesine ragmen uygur-fin koluyla kendi yoluna ayrilmi$ dil.
- literatürde suomi diye geçer…
Neden Fince öğrenmeliyim?
Neden Fince öğrenmeliyim?
Finlandiya'da yaşıyor olmak gibi mesela. Ya da bu güzel Nordik ülkesinde yaşamak istiyor da olabilirsiniz. Eğer böyle bir sebebiniz varsa, toplumsal hayata katılmak için, uyum sağlamak için, Fin TV kanallarını izleyebilmek için, devlet kurumlarında işlerinizi daha rahat yürütebilmek için Fince bilmek kaçınılmazdır.
Finlandiya'nın dili Türkçe ile benzerlik gösterir mi?
Tıpkı İngilizcedeki -man, -cat sözcüklerindeki –a'nın okunuşuna benzer. Fince de Türkçe gibi yazıldığı şekilde okunur. Fince, Ural dil ailesinin bir üyesidir ve tipolojik (tür bilimsel) olarak hem eklemeli hem bükünlü diller arasında kabul edilir. Fakat çoğunlukla eklemeli bir dil olarak kabul edilmektedir.