Son Konular

Final sinavi icin mazeret sinavi yapilir mi?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Final sınavı için mazeret sınavı yapılır mı?

BUÜ Önlisan ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği Madde 30/6 uyarınca Final Sınavları için öğrenciye mazeret sınav hakkı verilmemektedir.

Mazeret sınavı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Mazeret sınavı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Sağlık veya başka bir mazereti nedeniyle yarıyıl sonu sınavlarından birine veya birkaçına katılamayacak durumda olan öğrenciler, Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenen Mazeret Komisyonunda görüşülmek üzere başvuru yapmak zorundadır.

Sınavlar için dilekçe ne zaman verilir?

Sınavlar için dilekçe ne zaman verilir?
Yüz yüze sınav zorunlu mu, yüz yüze sınava girmeyen sınıfta kalacak mı soruları da öğrencilerin merak ettikleri arasında yer alıyor. Dilekçelerin en geç 21 Mayıs'a, yani yarına kadar teslim edilmesi gerekiyor.

Final sınavı telafisi oluyor mu?

Final Sınavı'na giremeyip mazeret sunan ve mazereti kabul edilen öğrenciler, "final hakkı"nı Bütünleme Sınavları'nda kullanabilirler. Bu öğrenciler, Bütünleme Sınavı sonrasında dersten geçememişlerse, "bütünleme hakkı"nı Mazeret Sınavları'nda kullanabilirler.

Final sınavında rapor geçerli mi?

Final sınavında rapor geçerli mi?
Dönem içinde alınan raporlar devamsızlıktan sayılmaktadır. Bu nedenle, dönem içinde alınan raporlar işleme alınmamaktadır. Yalnız Final sınav döneminde geçerli raporu bulunan öğrenciler için telafi (Make-up) sınavları yapılmaktadır. Özel hastane ve doktorlardan alınan raporlar geçersizdir.

Mazeret sınavı başvuru formu nasıl doldurulur?

Mazeret sınavı başvuru formu nasıl doldurulur?
bölümü ……………………. numaralı öğrencisiyim. 20…/20… Güz/Bahar döneminde aşağıda kodları ve adları belirtilen derslerin ara sınavlarına / final sınavlarına mazeretimden ötürü katılamadım, bu dersler için mazeret sınavı hakkımı kullanmak istiyorum. Mazeretimi bildiren belgelerim ektedir. Gereğini saygılarımla arz ederim.

Mazeret sınavı başvurusu hangi birime yapılmaktadır?

Mazeret dilekçeleri ve ekleri Birim Yönetim Kurulunca değerlendirilir ve karara bağlanır. (2) Mazeretleri Birim Yönetim Kurulunca kabul edilenler, sınav hakkını akademik takvimde belirlenen mazeret sınav döneminde kullanırlar.

Sınav dilekçesi ne zamana kadar verilir?

Sınav dilekçesi ne zamana kadar verilir?
Son kararlarla MEB, öğrencilere, sınavlara katılıp katılmama konusunda tercih hakkı sundu. Buna göre sınava katılmak istemeyenlerin velilerinin bu taleplerini içeren dilekçeleriyle en geç 21 Mayıs 2021'e kadar okul müdürlüklerine başvurumaları gerekiyor.

Sınava girmeme dilekçesi ne zaman verilir?

Sınava girmeme dilekçesi ne zaman verilir?
Sınavlara katılmak istemeyen öğrencilerin velilerinin bu taleplerini içeren dilekçeleriyle en geç 21 Mayıs 2021 tarihine kadar eğitim kurumu müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekecektir.

Final sınavı ne demek?

Dönem sonunda yapılan sınavlara ise final denir. Son sınav anlamına gelen finalin notlarıyla vize notlarının ortalaması alınır. Üniversitelerde en yüksek not A'dır. Bir öğrencinin dönem notu sonunun F olması ise o dersten kaldığı anlamına gelir.

Evet, final sınavları için mazeret sınavı yapılması yönetmelik gereği mümkün değildir. Ancak öğrencilerin sağlık veya başka bir mazeret sebebiyle final sınavlarına katılamayacak durumda olmaları halinde, Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenen Mazeret Komisyonunda değerlendirilmek üzere başvuru yapmaları gerekmektedir.

Mazeret sınavı başvurusu yapmak isteyen öğrencilerin, dilekçelerini en geç belirlenen tarihe kadar ilgili birime teslim etmeleri gerekmektedir. Kabul edilen mazereti olan öğrencilere, Mazeret Sınavları'nda final hakkı tanınabilir. Bu öğrenciler, Bütünleme Sınavları'na katıldıktan sonra dersten başarısız olmaları durumunda, "bütünleme hakkı"nı Mazeret Sınavları'nda kullanabilirler.

Öte yandan, final sınavında geçerli bir mazeret raporu bulunan öğrencilere telafi (Make-up) sınavları imkanı sağlanmaktadır. Ancak, dönem içinde alınan raporlar devamsızlık olarak değerlendirilmekte olup, sadece final sınav döneminde geçerli raporlar telafi sınavı için geçerlidir. Özel hastane veya doktorlardan alınan raporlar genellikle geçersizdir.

Mazeret sınavı başvuru formu doldururken, öğrenci bilgileri ve hangi dersler için mazeret sınavı talep edildiğine dair bilgilerin doğru ve eksiksiz olarak belirtilmesi önemlidir. Dilekçelerin Birim Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilip karara bağlandığı ve kabul edilen mazeretleri olan öğrencilerin sınav hakkını akademik takvimde belirlenen mazeret sınav döneminde kullanabileceği unutulmamalıdır.

Son olarak, sınavlara katılmak istemeyen öğrencilerin velileri tarafından 21 Mayıs 2021 tarihine kadar okul müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu tarihler ve kurallar öğrencilerin ve velilerinin dikkate alması gereken önemli hususlardır.

Tum dunyada en populer yerler nereler?

Stokcu ne is yapar?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.717
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt