Son Konular

Filhakika ne demek?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Fılhakıka ne demek?

Filhakika kelimesi Türkçe'de "hakikatte" anlamına gelir. Arapça fī'l-ḥaḳīḳat فى الحقيقة z "hakikatte" sözcüğünden alıntıdır.

Azığımız ne demek?

a. Gereken yiyecek ve içecek şeyler, nevale. Yiyecek, yol yiyeceği, erzak.

Filhakika ne demek cümle içinde?

Filhakika ne demek cümle içinde?
cumle icinde uygun yerde kullanilinca bir anda dikkatleri uzrinize ceken.kelime obegi… gerçekten, doğrusu, hakikaten:"yoktum, filhakika manastırlı salih paşayı tebrike gitmiştim. "- a. ilhan. cümle içinde "her ne kadar" manasına gelecek şekilde kullanıldığı da görülmüştür.

Veçhe ne demek cümle içinde?

ç harfiyle yazılır: veçhe. yon ile ilgili olarak; baki$ ve gorme acisi. büyük komutanlıkların, bir harekatın sevk ve idaresine ait genel prensip, hedef ve stratejik planları ast birliklerine duyurmak için kullandıkları emir tipi. "binanın batı yönü."

Filhakika nasil kullanilir?

zf. (fi'lhaki:ka) esk. Gerçekten, doğrusu, hakikaten: "Yoktum, filhakika Manastırlı Salih Paşa'yı tebriğe gitmiştim." -A.

Intelijans ne demek?

Intelijans ne demek?
Bir ülkede hür düşünmek isteyen aydınlar topluluğu.

Dinde azık ne demek?

Bir kişiye, çalıştığı yerde yemesi için hazırlanan yemeğe azık adı verilir. Kelimenin sözlük anlamı ise gıda ve besindir.

Devlet bizim Filhakika ne demek?

Filhakika ne demek Osmanlıca?

Filhakika ne demek Osmanlıca?
filhakika / filhakîka / فى الحقيقه / فِي الْحَق۪يقَه (Fi-l-hakika) Hakikatte, esasında, hakikaten, doğrusu.

Hukukta veçhe ne demek?

Veçhe nedir? Yön, taraf. Çeviri sektörünün profesyonelleri tarafından kurulmuş olan tercüme şirketimiz ülkemizin ve dünyanın dev şirketlerine hukuksal çeviri hizmetleri sunmaktadır.

Nazariye ne demek Osmanlıca?

nazariye / نظریه / نَظَرِيَه Yalnız görüş ve düşünce halinde olup uygulanmamış bilgi.

Bina Ena LEYH ne demek?

Bina Ena LEYH ne demek?
Binaenaleyh Osmanlıca ne demek? BİNÂENALEYH: Bunun üzerine, ondan dolayı.

Azık ve binek ne demek?

Azığı sağlam bir iman, bineği de Allah'ın iradesine uygun olarak işleyeceği salih amellerdir.

"Fılhakıka" kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup Türkçe'de "hakikatte" veya "gerçekten" anlamına gelmektedir. Bu kelime, cümlenin içinde kullanıldığında dikkat çeken bir kelime öbeği oluşturabilir. Örneğin: "Yoktum, fılhakıka Manastırlı Salih Paşa'yı tebrike gitmiştim."

"Veçhe" kelimesi ise yön, taraf anlamına gelmektedir. Bu kelime genellikle askeri terimlerde veya komutanların emirlerinde kullanılmaktadır. Örneğin: "Binanın batı veçhesi."

"Intelijans" kelimesi ise bir ülkede özgür düşünmek isteyen aydınlar topluluğunu ifade eder.

"Dinde azık" terimi genellikle kişiye onların çalıştığı yerde yemek için hazırlanan yiyeceği anlatırken kullanılır. Sözlük anlamı ise gıda ve besin anlamına gelir.

"Bina Ena LEYH" terimi ise Osmanlıca kökenli ve "bunun üzerine" anlamına gelmektedir.

"Filhakika" kelimesi Osmanlıca'da da aynı şekilde "hakikatte" veya "gerçekten" anlamına gelir.

"Nazariye" kelimesi ise Osmanlıca kökenli olup "görüş ve düşünce halinde olup uygulanmamış bilgi" anlamına gelmektedir.

Hava bitkisine nasil bakilir?

25 Haziran Kim dogdu?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.716
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt