- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Fikstür üretimi nedir?
Sanayi üretiminde, zorluk derecesi yüksek ve karmaşık olan yapıların, özel aparatlar yardımıyla hızlı ve doğru üretilmesini sağlayan sistemlere fikstür denir.
Fikstür nedir cnc?
Fikstür nedir cnc?
Üretilecek bir parçanın istenen koordinatlarda rijit bir şekilde kalmasını sağlamak ve oluşturulacak geometriyi istenen hassasiyette yapabilmek maksadıyla kullanılan yardımcı araçlardır.
Kontrol fikstürleri nedir?
Kontrol fikstürleri nedir?
Kontrol fikstürü, özellikle çok adetli ve uzun süreli üretim yapan fabrikalar ve atölyelerin kalite kontrol amaçlı kullandığı, ölçüm sürecini çok daha güvenli ve hızlı hale getiren ve belirli amaçlar için özel olarak imal edilmiş doğrulama ekipmanlarıdır.
Otomasyon Fikstür nedir?
üretim alanında ya da kalite kontrol alanında fikstür üretim ve kontrol hızınızı doğruluğunuzu artırır. Üretim yapılan ilk andan bu zamana kadar derme çatma da olsa sabitleme her zaman kullanılmıştır, günümüzde modernize edilmiş parçalarla bu sabitleme işlemini yapan küçük basit makinelere fikstür denmektedir.
Hidrolik Fikstür nedir?
Hidrolik Fikstür nedir?
Takım tezgahlarında işlenecek parçanın yüksek basınçlı bir sıvı ile tahriklenen sistemler vasıtasıyla sıkılarak işlenmesine olanak tanıyan, bu vesile ile iş parçası bağlama süresinden tasarruf ettiren, operatör hatalarını en aza indiren ve bir çok uygulamada sağladığı faydalar sonrasında yatırım getirisi yüksek olan …
Fikstür sistemi nedir?
Fikstür sistemi nedir?
YARIŞMA SİSTEMLERİ (FİKSTÜR) Spor yarışma sistemleri, spor yarışmalarına katılacak sporcu ya da takımların birbirleri ile karşılaşmalarının belli bir sisteme göre düzenlenmesidir.
Fikstür nedir tip?
Fistül, iç organlar ya da iç organlar ile vücut yüzeyi arasında yer alan doğal olmayan bağlantılara verilen isimdir. Fistüller, sıkça bir organın iltihaplanması ya da yaralanması sonucunda ortaya çıkar. Doğum esnasında meydana gelen yırtıklıklar, apseler ve bağırsak hastalıkları fistüle neden olabilir.
Kaynak fikstürü ne işe yarar?
Kaynak fikstürü ne işe yarar?
Kaynak Fikstürü Nedir? Kaynak fikstürü, birleştirilecek ürün parçalarının doğru, hatasız ve hızlı şekilde yapılması için işin yapısına göre özel olarak tasarlanmış ergonomik bir tesisattır. Kaynağın gerekli olduğu her üretim sürecinde, yüksek kaliteli, doğru kaynak fikstürü nihai ürünün kalitesini belirler.
Kontrol fikstürü ne işe yarar?
Kontrol fikstürü ne işe yarar?
Hidrolik tezgah nedir?
Hidrolik planya tezgahında tezgah tablası çift kollu iki hidrolik silindir sayesinde hareket eder. Hidrolik pompanın hidrolik sisteme gönderdiği basınçlı akışkan çift etkili silindirin pistonunun ileri hareket ettirir ve dolayısıyla tezgahın tablosu ileri hareket eder.
Makine Fikstür ne demek?
Makine Fikstür ne demek?
Fikstürler, imalat sürecinde ya da diğer endüstriyel süreçlerde iş paketlerini doğru lokasyona yerleştirmek ve sabitlenmiş konumda tutmak için kullanılır. Ayrıca; üretim maliyetini azaltırken kalitenin devamlılığını ve doğru özelliklere sahip çok çeşitli parçaların üretilebilmesini sağlar.