Son Konular

Fiji'nin yönetim şekli nedir?

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Fiji'nin idare şekli ,
Fijinin yönetim şekli nedir? *

Fiji, parlamenter demokrasi ve monarşi ile yönetilen bir ülkedir. Ülkede egemenlik kraliçe II. Elizabeth'e aittir. Fiji'nin idari yapısı bir başbakan tarafından yönetilen çok partili bir sistemle işler. Yasama organı iki meclisten oluşur: Temsilciler Meclisi ve Senato. Temsilciler Meclisi, halk tarafından seçilen milletvekillerinden oluşurken, Senato'nun üyeleri kısmen Kraliçe tarafından atanan kısmen ise hükümet ve muhalefet liderleri tarafından seçilir. Fiji'nin anayasası, temel hak ve özgürlükleri garanti altına alır ve demokratik bir yönetim şeklinin sürdürülmesini sağlar. Ayrıca, ülkede yerel yönetim de bulunmaktadır ve bu yönetim şekli Fiji'nin merkezi hükümeti ile birlikte çalışır.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Asya kıtasının en büyük ülkesi

Fas'ın yönetim şekli nedir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.679
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt